2 pacienți grav bolnavi, salvați de medicii clujeni: „Durerea acestei familii s-a transformat într-o minune pentru alţi pacienţi”

Updated on februarie 18, 2023 Trei pacienți au fost salvați după ce o familie îndurerată de pierderea unui membru a fost de acord cu donarea de organe.

În urma acestui gest, medicii clujeni au salvat doi pacienți grav bolnavi prin transplantul renal.

„#DA pentru VIAŢĂ! O decizie care schimbă destine şi astfel 3 români primesc o nouă şansă la viaţă prin transplant!
Joi, 16 februarie, la Spitalul Judetean de Urgenta “Dr Constantin Opris” Baia -Mare s-a realizat o nouă intervenţie de prelevare organe prin bunăvoinţa unei familii care a fost de acord cu donarea de organe.

Se întâmplă, câteodată, ca providența să ne arunce la o răscruce de drumuri, acolo unde deciziile noastre pot să facă diferența dintre viață și moarte. Mulţumim din suflet şi cu profund respect familiei donatrului, care şi-a găsit puterea de a face gestul altruist pentru donarea de organe şi a acorda altor oameni necunoscuţi o şansă la viaţă. Durerea acestei familii s-a transformat într-o minune pentru alţi pacienţi, pentru alte familii care suferă alături de rudele lor în suferinţă”, transmite Agenția Națională de Transplant.

2 pacienți grav bolnavi, salvați de medicii clujeni: „Durerea acestei familii s-a transformat într-o minune pentru alţi pacienţi” 1

Doi dintre cei doi pacienți au primit rinichii prelevați de medicii de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj:

Rinichii au fost prelevaţi de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Andrei Tomuţă. Astfel, 2 pacienţi aflaţi în suferinţă de mai mulţi ani au primit şansa la o viaţă mai bună în urma intervenţiilor de transplant renal, realizate de echipele de transplant ale #ICUTR Cluj, conduse de Dr. Silviu Moga şi Dr. Dan Enache.

Mulţumim echipei de coordonare de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă «Dr. Constantin Opriș» Baia Mare – Dr. Andrei Mureşan, Dr. Adriana Stoicovici, As. Adela Mirela Botos, prima verigă în lungul lanţ de la suferinţă la speranţă, care a avut dificila şi emoționanta misiune de a fi alături de rudele îndurerate. De asemenea, apreciem implicarea conducerii acestei unităţi sanitare în susţinerea şi dezvoltarea Programului Naţional de Transplant.

Este cea de-a 3-a intervenţie de prelevare organe realizată anul acesta la Baia Mare”, a mai transmis Agenția Națională de Transplant.

error: Content is protected !!