Dan Petrescu, dezamăgit după meciul de la Roma: „Puteau să joace şi în 9 jucători şi să ne bată”

Updated on februarie 17, 2023 Dan Petrescu, a declarat, joi seara, în conferinţa de presă de după înfrângerea din deplasare cu Lazio Roma (scor 1-0), din play-off pentru optimile de finală ale Conference League, că nivelul adversarilor se putea “vedea din avion” şi că aceştia puteau să câştige chiar şi în 9 jucători.

“Cei de la Lazio au rămas în 10 jucători pentru că am făcut noi ceva bine, nu că au greşit ei. După aceea, nivelul lor e mult prea mare, se vede din avion. Puteau să joace şi în 9 jucători şi să ne bată. S-a văzut diferenţa de valoare în opinia mea. Nu au avut multe ocazii, doar 2-3 şi un gol. Iar asta arată cât de valoroşi sunt.

Dan Petrescu, dezamăgit după meciul de la Roma: „Puteau să joace şi în 9 jucători şi să ne bată” 1

Am pierdut marcajul la ultima fază din prima repriză şi s-a dovedit decisiv. Dar Immobile (n.r. – autorul golului, Ciro Immobile) face asta în fiecare an în Italia, aşa că nu pot să-i cert chiar aşa pe fundaşii mei. Referitor la eliminare, arbitrul a fost englez, aşa că dacă a decis el că e de cartonaş roşu, atunci înseamnă că a fost de cartonaş roşu, nu avem ce discuta”, a afirmat Petrescu, citat de agerpres.ro.

“Mi-aş fi dorit să am un mijlocaş ofensiv bun azi, dar ăsta e lotul pe care îl am la dispoziţie. Lipsa de valoare între noi şi Lazio se vede clar. Savic costă 100 de milioane de euro, Immobile costă 100 de milioane, ce să mai vorbim de restul? Savic a fost peste tot azi, el a făcut tot, el cu Immobile. Ei doi ne-au bătut, ei doi singuri. Jucătorilor mei nu am ce să le reproşez, au dat 100% toţi.

Să nu uităm că am jucat cu Lazio. Ştiu că toţi vreţi mult, şi eu vreau, dar să fim realişti. Pentru fotbalul românesc noi nu mai suntem realişti de mult. Dacă jucam eu, eu aveam curaj. Dar nu am jucat eu şi nu pot să spun eu despre curajul celor din teren”, a adăugat tehnicianul.

Reacția UEFA după eșecul CFR-ului de pe terenul lui Lazio

Duelul dintre cele două formații a fost analizat de către cei de la UEFA, iar forul european a evidențiat prestația mai bună a celor de la Lazio, în ciuda faptului că italienii au evoluat cu un om în minus.

“Lazio merge cu un avantaj minim în România, după ce a depășit eliminarea rapidă a lui Patric și a câștigat la Roma. Fundașul spaniol a primit un cartonaș roșu direct după ce l-a împiedicat pe Ermal Krasniqi, care a pătruns spre poartă după doar 15 minute.

Gazdele au avut totuși posesia mai bună și, deși au avut mai multe ocazii, doar una dintre ele a contat, iar Ciro Immobile a punctat din voleu în timpul prelungirilor primei reprize”, au notat cei de la UEFA Conference League, potrivit digisport.ro.

error: Content is protected !!