CFR Cluj a transferat un mijlocaș român din Italia și un portar din Liga 1

Updated on februarie 14, 2023 CFR Cluj a realizat două transferuri în ultima zi de mercato din România. Campioana a adus un mijlocaș central român venit din Italia, de la US Alessandria Calcio, dar și un portar din Liga 1.

CFR l-a transferat pe Robert Filip

CFR Cluj a transferat un mijlocaș român din Italia și un portar din Liga 1 1

„Bine ai venit, Robert Filip! Cluburile CFR 1907 Cluj și US Alessandria Calcio au ajuns la un acord privind transferul internaționalului U20, Robert Filip, în Gruia! Îi urăm bun venit la CFR Cluj tânărului mijlocaș central și cât mai multe realizări!”, a transmis CFR Cluj pe pagina de Facebook a clubului.

Robert Filip a jucat 14 meciuri în acest sezon pentru Alessandria Calcio, echipă din Serie C, liga a treia italiană. Mijlocașul a marcat un gol și nu oferit vreo pasă decisivă. De-a lungul carierei, a mai evoluat la Derthona și PDHA, echipe aflate în prezent în Serie D, informează gsp.ro.

În actuala stagiune, Filip a fost titular în 33% din meciurile echipei Alessandria Calcio în Serie C. Mijlocașul român este cotat la 100.000 de euro pe site-ul de specialitate transfermarkt.com.

CFR Cluj și-a luat portar din Liga 1!

Campioana României și-a asigurat serviciile unui portar din Liga 1, însă acesta va face pasul în Gruia abia la finalul sezonului.

Este vorba despre goalkeeper-ul Chindiei, Cătălin Căbuz (26 de ani). Crescut la Academia Hagi, portarul a mai evoluat de-a lungul carierei la FC Cisnădie, Râmnicu Vâlcea, Hermannstadt și Farul, înainte de a fi cedat definitiv de constănțeni la gruparea dâmbovițeană, în vara anului 2021.

Astfel, CFR Cluj va renunța în vară la unul dintre portarii care fac acum parte din lotul lui Dan Petrescu. Cristian Bălgrădean (34 de ani) ar putea fi cel care va părăsi campioana, dar există și posibilitatea ca Simone Scuffet (26 de ani) să plece, scrie digisport.ro.

Italianul este pe lista unei echipe din Serie A, dar, având în vedere regula impusă de ministrul Eduard Novak, potrivit căreia 40% dintre jucătorii unei echipe trebuie să fie români, și faptul că în lotul CFR-ului sunt foarte mulți străini, Scuffet ar putea fi cedat și din această cauză.

CFR a procedat cu Căbuz la fel ca în cazul lui Phillip Otele. Atacantul celor de la UTA Arad a semnat în ianuarie cu ardelenii, însă va merge în Gruia abia la finalul sezonului, chiar dacă echipa din Cluj-Napoca a făcut eforturi să-l transfere încă de acum.

650 de mii de euro este cota de piață a lui Căbuz, potrivit Transfermarkt.

23 de apariții a bifat Cătălin Căbuz în acest sezon.

error: Content is protected !!