Un bugetar și-a dat demisia fiindcă NU făcea nimic. Alin Tișe: „Cred că mai mult de 3 ore pe zi nu muncește un funcționar”

Updated on februarie 10, 2023 Un bugetar, consilier la Consiliul Județean Satu Mare, și-a dat demisia fiindcă nu avea nimic de făcut. Acesta avea un salariu de 6.500 de lei pe lună.

„Nu vreau să dau acest exemplu copiilor mei, în condițiile în care fac parte dintr-o familie de antreprenori”, a scris, în demisia sa, Ciprian Tișea, citat de defapt.ro.

Un bugetar și-a dat demisia fiindcă NU făcea nimic. Alin Tișe: „Cred că mai mult de 3 ore pe zi nu muncește un funcționar” 1

„Timp de cinci luni nu mi s-a solicitat să prestez nici o activitate, nici mie și nici celorlalți colegi din cadrul biroului celor doi vicepreședinți, activitatea noastră constând exclusiv în prezența la locul de muncă. Ceea ce ni s-a solicitat a fost prezența și nu munca efectivă.

În antecamera vicepreședinților Consiliului Județean, caracter izată de râsete, țipete, atmosferă de clacă, stand-up comedy.

Am atras atenția de nenumărate ori colegilor de la cabinet să nu se fumeze în biroul consilierilor, însă mi-am atras doar reproșuri și intrigile acestora, fără a-mi respecta solicitarea și implicit legea care interzice acest lucru”, a scris bugetarul în demisia sa.

Alin Tișe: „Cred că mai mult de 3 ore pe zi nu muncește un funcționar. Consiliul Județean ar putea funcționa cu 66% din angajați fără nicio problemă”

În urmă cu o lună, președintele CJ Cluj, Alin Tișe, spunea că un funcționar nu muncește mai mult de 3 ore pe zi.

Funcționarii publici au nevoie de salarii mărite și să fie bine motivați. Problema este că aceste măsuri de majorare a salariilor nu au fost însoțite și de modificarea criteriilor de performanță. Criteriile de performanță ar trebui modificate și ele, pentru a ține pas cu această mărire de salarii.

Mărirea de salarii e justificată, dar nu completă. Criteriile de performanță sunt aceleași din vechea legislație, evaluările le face șeful ierarhic superior, care nu are niciun interes să invalideze și să sancționeze un subaltern, sunt într-o inerție permanentă”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, citat de stiridecluj.ro.

Alin Tișe spune că de când s-au mărit salariile se muncește mai puțin.

”Nu se muncește mai mult, ba din contră, acum se muncește mai puțin. Dacă calculăm numărul de ore pe zi, cred că mai mult de trei ore pe zi nu muncește un funcționar, vorbesc de media muncii. Există funcționari care trag și muncesc. Măsura e bună, dar incompletă. Se va ajunge la un moment dat să se pună preț pe performanță și nu pe numărul de ore petrecut în fața calculatorului, timp în care faci și altceva, sau să vii la 9 și să pleci la 15.00.

Am avut testul Covid-ului, în care funcționarii publici din Consiliul Județean Cluj au muncit de acasă. De fapt, muncitul de acasă e o poveste, dacă te uitai ce făceau, repetau același lucru în fiecare zi sau timp de o lună. Făceau același lucru, studiau legislație, răspundeau la petiții, unele erau chiar hazlii, te uitai și vedeai că au copiat aceeași activitate. Cel puțin, dacă mâine s-ar reduce fondul de salarii, Consiliul Județean ar putea funcționa cu 66% din angajați fără nicio problemă”, s-a mai plâns Alin Tișe.

error: Content is protected !!