Voluntarii clujeni pleacă în misiune de salvare în Turcia

Updated on februarie 8, 2023 O echipă de voluntari clujeni din cadrul Asociației Câini de Salvare Transilvania (CST) pleacă în misiunea de salvare din Turcia.

„In baza protocolului încheiat între DSU si ONG-urile care au caini pregatiti pentru căutare , 2 voluntari ai Clubului Cainilor Utilitari cu doi caini vor face parte din prima echipa de suport pentru care ora de convocare in vederea plecării este 11,30.

Voluntarii clujeni pleacă în misiune de salvare în Turcia 1

Alti 3 voluntari cu 3 caini din cadrul asociatiei noastre, raman in alerta pentru o eventuala suplimentare ulterioară de forte”, au transmis reprezentanții Câini de Salvare Transilvania.

România suplimentează ajutorul pentru Turcia

România a decis, miercuri, să suplimenteze ajutorul acordat Turciei în urma cutremurelor devastatoare care au provocat prăbușirea a mii de clădiri și moartea a peste 8400 de oameni în Turcia și Siria.

Astfel, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis să trimită o nouă echipă de intervenții, bunuri de strictă necesitate din rezerva de stat pentru salvatori, patru medici și asistenți.

”Luând în considerare acțiunile autorităților române de monitorizare continuă a situației aflate în dinamică în Republica Turcia, puternic afectată de cutremure și, totodată, în baza comunicării permanente avute cu autoritățile turce, care solicită în continuare asistență internațională prin intermediul mecanismului european de protecție civilă, mai precis, nevoia de echipe de căutare-salvare, în vederea sprijinirii eforturilor de combatere a efectelor negative ale seismelor, astăzi, 08.02.2023, cu aprobarea președintelui României, Klaus Iohannis, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență”, transmit autoritățile miercuri dimineață.

error: Content is protected !!