FCU Craiova nu poate să organizeze un meci. Ce se întâmplă la partida cu U Cluj

Updated on februarie 3, 2023 FCU Craiova a solicitat ca meciul de vineri cu U Cluj, din etapa a 24-a din Superliga să se joace fără spectatori.

În urma scandalului de la Sf. Gheorghe, unde meciul dintre Sepsi OSK și FCU Craiova a fost suspendat din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor Craiovei, Adrian Mititelu a anunțat că va închide porțile spectatorilor în perioada următoare, fără a spune și perioada în care se va întâmpla acest lucru, informează adevarul.ro.

„Vom juca o perioadă fără spectatori. Nu mai sunt capabil să pot organiza un meci de fotbal. Mai ales că am informații că (n.r. – ultrașii) vor să vină, să facă, să distrugă… Decizia e luată. Nu mai suntem capabili să organizăm un meci de fotbal în Craiova, dar nu mutăm echipa din oraș”, anunțase Mititelu.

FCU Craiova a comunicat deja la LPF că partida cu U Cluj se va disputa fără spectatori, pe motiv că nu poate garanta organizarea meciului în condiții optime. Liga Profesionistă de Fotbal i-a îndreptat pe aceștia să aplice prevederile Legii 4, care spune că planul de acțiune trebuie aprobat de comandantul structurii de jandarmi competente teritorial,

Șepcile Roșii nu fac deplasarea la Craiova

Fanii lui “U” Cluj, Şepcile Roşii au transmis un mesaj de solidaritate faţă de cei care iubesc fotbalul şi nu se pot bucura de el din tribune. Aceştia au postat pe pagina de Facebook un banner în stadionul gol pe care scrie în engleză: “Fotbalul fără suporteri e NIMIC”.

“Din păcate fotbalul românesc nu se mai joacă de mult numai pe teren și doar pentru suporteri. Interesele financiare lasă pete pe caractere, politicul umple de putregai sportul, respectul față de sportivi și suporteri sunt curate precum mocirla (vom reveni asupra acestui subiect).

Peluza Șepcile Roșii a hotărât să nu facă demersurile necesare către federație astfel încât accesul nostru în stadion la meciul cu FCU de vineri 2 feb. de la ora 20:00, să fie permis, iar deplasarea la Craiova să aibă loc. Iubim “U”Cluj până la moarte și dincolo de ea! Suntem alături de Simbol la bine și mai ales la greu, însă nici măcar din dragoste pentru culori, nu acceptam să susținem Universitatea având parte de un avantaj nemeritat, fără să-i avem pe adversari în cealaltă peluză, atunci când absența nu este decizia lor!

FCU Craiova nu poate să organizeze un meci. Ce se întâmplă la partida cu U Cluj 1

Peluza Șepcile Roșii și-a arătat sprijinul pentru cauza pentru care și FCU este sancționată, așa cum și “U”Cluj a fost prima lovită și sancționată abuziv în disputa iredentism vs “xenofobism”. Suntem Simbolul unor Inimi Românești! Pentru “U” și pentru România stăm demni și luăm atitudine împotriva oricăror acțiuni antiromânești și nu-i tolerăm pe aceia care desconsideră România și valorile ei!

În contextul evenimentelor petrecute recent la Sf. Gheorghe, ținând cont de decizia clubului FCU de a nu permite accesul suporterilor pe stadion, am hotărât din solidaritate față de ceilalți suporteri, cărora le este îngrădit dreptul de a-și susține favoriții, că nu vrem să fim singurii alături de echipa pe care o iubesc. Așa cum pe teren confruntarea se desfașoară între două echipe, așa și spectacolul pe care suporterii îl fac, trebuie să aibă două tabere. Fotbalul fară suporteri nu își are sensul!

Sportul în general, fotbalul în particular, există pentru că o mare masă de oameni le iubesc, respectă efortul sportivilor, își doresc să-și susțină favoriții și se identifică cu bucuriile și suferințele celor care iubesc aceleași culori și simboluri! Nu desconsiderați suporterii! Nu ignorați nevoia lor de a-și arăta dragostea pentru echipele iubite, nu-i alungați de lângă ce iubesc! Pentru că suferința lor va fi cauza suferințelor voastre! Haide “U”!“, au transmis suporterii de suflet ai Universităţii Cluj.

error: Content is protected !!