(Video) Statuia lui Iuliu Maniu a fost pusă înapoi. Emil Boc: „Îmi asum public ce s-a întâmplat, îmi cer scuze!”

Updated on ianuarie 30, 2023 Primarul Emil Boc a venit cu explicații și și-a cerut scuze public pentru modul în care a fost gestionată situația statuii lui Iuliu Maniu.

„Mă aflu în fața statuii lui Iuliu Maniu din Piața Ștefan cel Mare, Bastionul Croitorilor din Cluj-Napoca. În condițiile în care mutarea temporară a statuii în vederea efectuării lucrărilor de amenajare a străzii din Cluj-Napoca a succitat în opinia publică o intensă emoție, sunt nevoit să vin cu câteva precizări și aș vrea să încep în primul rând cu scuzele de rigoare pe care Primăria și eu personal le adresez tuturor celor care au fost extrem de sensibili la ceea ce se întâmplă în Cluj-Napoca cu modernizarea acestei zone și în special cu statuia marelui om politic Iuliu Maniu.

(Video) Statuia lui Iuliu Maniu a fost pusă înapoi. Emil Boc: „Îmi asum public ce s-a întâmplat, îmi cer scuze!” 1

În această zonă, după cum vedeți, se fac lucrări de modernizare pe baza unui proiect european pe care îl avem în finanțare, lucrări care presupun amenajări de spațiu verde, de parc, de un loc în care să îți facă plăcere să petreci momente plăcute în preajma Bastionului Croitorilor și în cadrul acestui proiect a fost o inabilitate a firmei care lucrează pe acest șantier ca la sfârșitul săptămânii trecute să decidă mutarea temporară a statuii marelui om politic Iuliu Maniu fără o informare prealabilă și fără o protejare corespunzătoare care în bună și egală măsură m-a indignat și pe mine și pe foarte mulți români de bună credință.

Au avut perfectă dreptate și imediat cum am aflat de această situație am decis să mă implic personal astfel încât să repunem situația în normalitate și să reacordăm statuii prestigiul pe care îl merită și să decidem ca tot ce se va amenaja în această zonă să se facă în jurul acestei statui. În consecință, încă de azi dimineață, le mulțumesc firmei constructoare (care nu înțelege că mutarea unei statui nu este exact același lucru ca mutarea unei conducte sau a unui stâlp) (…) S-au mobilizat încă din weekend ca să aducem situația la normalitate. După ce s-au făcut modificările legate de diferența de nivel (aici va fi o diferență de nivel față de ce este acum, se vor planta arbori, va fi spațiu verde, s-a lucrat la amenajarea soclului) statuia va rămâne pe această poziție de acum, la locul cuvenit.

Ne parere rău că acest moment nu a fost gestionat cum trebuie de muncitori, care nu au înțeles dimensiunea istorică a acestei statui. Eu îmi asum public cele întâmplate și în consecință îmi cer scuze față de cei care, pe bună dreptate, s-au simțit supărați, indignați de modul în care cum am gestionat, nu eu personal, instituția pe care o reprezint prin firmele care lucrează în domeniu. Dar vă asigur că această situație a fost remediată”, a explicat Emil Boc, citat de Monitorul de Cluj.

error: Content is protected !!