Transformare totală pentru Cristi Manea. Cel mai bun sezon din carieră, cotă refăcută și pole-position pentru națională

Updated on ianuarie 24, 2023 Cristi Manea, fundașul dreapta al campioanei CFR Cluj, traversează el mai bun sezon din carieră. Cu golul marcat contra Farului (3-0), fotbalistul de 25 de ani a ajuns la patru reușite în actuala stagiune, cărora li se adaugă și trei assist-uri.

Manea are patru goluri în acest campionat, numărându-se, din postura de apărător, printre cei mai buni marcatori ai echipei. Interesant e că Muhar, Janga și Malele, trei dintre oamenii de atac ai CFR-ului, au același număr de reușite ca Manea, scrie gsp.ro.

Transformare totală pentru Cristi Manea. Cel mai bun sezon din carieră, cotă refăcută și pole-position pentru națională 1

Alt plus în dreptul lui Manea: centrările acestuia au devenit mai rafinate, mai precise decât în anii anteriori. În 28 de meciuri jucate în toate competițiile, a oferit trei pase decisive, dar a livrat și alte mingi transformate în ocazii importante în dreptul echipei sale.

Sezonul trecut, a reușit două goluri și patru assist-uri în 39 de partide, bilanț pe care deja și l-a îmbunătățit în actuala ediție.

Revirimentul lui Manea se reflectă și în cota de pe Transfermarkt, pe care, după un ușor recul, începe să și-o reclădească. Potrivit ultimei actualizări, realizată în decembrie 2022, Cristi Manea valorează trei milioane de euro, după doi ani și jumătate în care cota lui de piață a fost în scădere, ajungând chiar la 2,2 milioane.

El rămâne însă departe de vârful de 4 milioane €, cum era cotat în iunie 2019.

Manea, cel care în martie 2014 devenea cel mai tânăr debutant în prima reprezentativă – 16 ani și 10 luni la momentul amicalului cu Algeria din urmă cu nouă ani – începe să-și reafirme poziția și în națională, acolo unde a fost titular în amicalele cu Slovenia și Republica Moldova din noiembrie.

Împotriva slovenilor, a reușit un assist la golul lui Drăguș și sunt indicii palpabile că va primi în continuare credit din partea lui Edi Iordănescu. Concurentul lui pe post e Alin Rațiu de la Huesca.

error: Content is protected !!