Maratonul Resuscitării la Cluj – Medicii SMURD te învață gratuit manevrele salvatoare de viață

Updated on ianuarie 12, 2023 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Avram Iancu” organizează sâmbătă, 14 ianuarie, o nouă ediţie a Maratonului Resuscitării, unde clujenii interesaţi vor putea să înveţe gratuit manevre de resuscitare pentru acordarea de prim ajutor celor în nevoie, informează Agerpres.

“Stopul cardio-respirator poate apărea oricând, oriunde şi mai ales la oricine. Cu fiecare minut de la instalarea stopului cardio-respirator, dacă nu se intervine cu măsuri de prim-ajutor, şansele de supravieţuire ale victimei scad semnificativ. În 14 ianuarie poţi învăţa cum să aplici manevre de resuscitare corect la Foodcourt Vivo! din Cluj-Napoca. SMURD Cluj, alături de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Avram Iancu’ al judeţului Cluj, desfăşoară o nouă ediţie a Maratonului Resuscitării”, se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de ISU Cluj.

Maratonul Resuscitării la Cluj - Medicii SMURD te învață gratuit manevrele salvatoare de viață 1

Ediţia de iarnă 2023 va avea loc sâmbătă, între orele 10,00 – 20,00, iar publicul va beneficia de un curs gratuit de prim-ajutor, din partea medicilor şi paramedicilor SMURD.

În cadrul lecţiilor vor fi explicate manevre salvatoare, pe care le poate aplica oricine. Maratonul Resuscitării de sâmbătă, 14 ianuarie, va aborda inclusiv manevrele de resuscitare de bază ale copilului. Totodată, publicul va putea exersa tehnicile pe manechine speciale.

Atelierele încep succesiv şi se repetă pentru întreaga zi, astfel încât participanţii au posibilitatea să se alăture la orice oră, fără a fi necesară o înscriere prealabilă. De asemenea, limba de predare principală este româna, însă se asigură predare şi în limbile engleză, germană, maghiară şi franceză. Proiectul a debutat în anul 2015 la iniţiativa studenţilor voluntari din cadrul SMURD Cluj şi s-a bucurat de fiecare dată de interesul publicului larg. Evenimentele au fost organizate în parteneriat cu medicii din cadrul UPU-SMURD şi pompierii din cadrul ISU Cluj şi s-au răspândit la nivel naţional“, se mai precizează în comunicatul menţionat.

error: Content is protected !!