Buget uriaș pentru Cluj în 2023, cu 50% mai mare față de anul trecut. Ce face primăria cu banii

Updated on ianuarie 12, 2023 Într-o conferință de presă susținută la sediul Primăriei, Emil Boc a prezentat proiectul de buget al Clujului pentru anul 2023. Clujul are la dispoziție 618 milioane de euro în acest an, o creștre cu aproape 50% față de anul precedent.

Creșterea se datorează însă proiectului metroului. Costurile pentru construirea primei magistrale din afara Bucureștiului fiind încluse în buget după ce Primăria clujeană a semnat un contract cu Ministerul Transporturilor.

Buget uriaș pentru Cluj în 2023, cu 50% mai mare față de anul trecut. Ce face primăria cu banii 1

„În esență, prin acest proiect de buget urmărim consolidarea statutului Clujului ca primul oraș din România în materie de calitate a vieții, după principiul «cele bune să se adune și cele rele să se spele», dacă sunt. De asemenea, să continuăm cele trei elemente fundamentale care fac un oraș atractiv, și anume infrastructură, educație și calitate a vieții prin intermediul viziunii verde și digitale.

În baza acestor axe fundamentale urmărim continuarea proiectelor majore ale Clujului care vor permite orașului să treacă într-o altă ligă de dezvoltare și de a pregăti orizontul anilor 2030-2050. Obiectivul nostru este să menținem acest oraș atractiv pe termen mediu-lung”, a spus Emil Boc, citat de Monitorul de Cluj.

Buget uriaș pentru Cluj în 2023, cu 50% mai mare față de anul trecut. Ce face primăria cu banii 2

39,7% din banii bugetul pentru dezvoltare merg către metrou, 17% se alocă infrastructurii rutiere, pentru „cultură, recreere și religie” se alocă 14,7%, pentru „locuință, servicii și dezvoltare publică 10,95%, iar în învățământ se investește 8,3%.

Buget uriaș pentru Cluj în 2023, cu 50% mai mare față de anul trecut. Ce face primăria cu banii 3

error: Content is protected !!