(Foto) Paradisul unic în Europa din Munții Apuseni. Se află la 2 ore de Cluj

Updated on ianuarie 9, 2023 Lacul Vida este un paradis unic în Europa. Lacul se găsește în localitatea Dobrești, din județul Bihor, la aproximativ 130 de km de mers cu mașina de Cluj-Napoca.

Lacul Vida este unic în Europa datorită deversorului în formă de pâlnie. Spectaculoasă este apa care își schimbă culoarea în funcție de anotimp.

(Foto) Paradisul unic în Europa din Munții Apuseni. Se află la 2 ore de Cluj 1

În zilele geroase de iarnă oferă un spectacol aparte…apa de smarald îngheață și întinderea se transformă într-un imens patinoar. Apa înghețată care trece prin pâlnie arată că o cascadă învăluită într-o perdea de gheață, scrie apuseni.info.

Imaginea cu pâlnia, dar și culoarea ireală a apei sunt fascinante pentru turişti. Deși este o construcție artificială, ridicată pentru minele care extrăgeau bauxita în zonă, lacul este un magnet pentru pasionaţii de fotografie aflaţi în căutarea imaginii perfecte.

(Foto) Paradisul unic în Europa din Munții Apuseni. Se află la 2 ore de Cluj 2 (Foto) Paradisul unic în Europa din Munții Apuseni. Se află la 2 ore de Cluj 3
(Foto apuseni.info Ovi D. Pop Photo)

Spectaculosul vârtej este principala atracţie de la Lacul Vida, din Luncasprie, însă pâlnia care este de fapt un deversor are rolul de a prelua surplusul de apă şi de a-l conduce în aval, prin intermediul unor conducte foarte mari, informează observatornews.ro.

Apa lacului își schimbă culoarea în fiecare anotimp, în funcție de nuanțele pădurii ce o înconjoară. Primăvara este de un verde intens, în timp ce vara are culoarea smaraldului. Toamna turcoazul pune stăpânire pe lac, iar iarna apa are tente albăstrui.

Zona oferă și alte atracții celor ce ajung aici. De la peșteri unice până la posibilităţi de agrement pentru pasionații de pescuit.

error: Content is protected !!