Fost voluntar la ISU Cluj a salvat viața unui tânăr căzut pe stradă. „I-a spus tatălui său, care conducea mașina, să oprească imediat”

Updated on ianuarie 6, 2023 Un fost voluntar la ISU Cluj a salvat viața unui tânăr căzut pe stradă, în Turda.

ISU Cluj : „Cosmin se întorcea aseară de la Sibiu, acolo unde și-a petrecut Revelionul alături de câțiva prieteni. În Turda a văzut mai mulți oameni adunați în jurul unui tânăr, căzut pe stradă. I-a spus tatălui său, care conducea mașina, să oprească imediat.

Fost voluntar la ISU Cluj a salvat viața unui tânăr căzut pe stradă. „I-a spus tatălui său, care conducea mașina, să oprească imediat” 1

Experiența l-a învățat să fie responsabil, așa că s-a asigurat ca în mașina părinților să existe un rucsac cu o trusă de prim-ajutor. Și-a luat cele necesare și s-a îndreptat spre victimă.

După ce a făcut o evaluare rapidă, i-a acordat bărbatului inconștient un prim-ajutor de bază, punându-l în poziția laterală de siguranță. Apoi l-a protejat de hipotermie cu o folie termoizolantă.

În paralel, a sunat la numărul unic de urgență și i-a oferit dispecerului toate detaliile. După câteva minute, a sosit la fața locului echipajul SMURD de la Detașamentul Turda. Adică foștii săi colegi, deoarece Cosmin a făcut mai mulți ani voluntariat la ISU Cluj.

„A fost foarte tare să văd că tocmai ei se dau jos din ambulanță. Mi-a căzut fața, efectiv. La începuturile mele, colegii de la Turda m-au învățat și m-au ajutat foarte mult”, ne-a spus Cosmin, care și-a dus pasiunea mai departe, iar acum e student în anul II la Facultatea de Medicină din Sibiu.

Povestea lui a pornit încă din adolescență, când s-a înscris la programul Salvator din Pasiune din cadrul ISU Cluj. A fost unul dintre voluntarii dedicați și a decis să continue pe acest drum. Tocmai de aceea, s-a transferat la ISU SIBIU și efectuează gărzi pe ambulanțele SMURD, visând să profeseze în domeniul terapiei intensive.

Felicitări, Cosmin Cărăian! Ne mândrim cu tine!

error: Content is protected !!