„Are genunchi de fotbalist, nu de șahist” „Cazul Yeboah” i-a enervat pe oficialii de la CFR Cluj

Updated on ianuarie 6, 2023 Transferul lui Yeboah la Slavia Praga a picat. Ruptura definitivă a negocierilor a avut loc miercuri seară, după ce staff-ul medical al grupării din capitala Cehiei a susținut că au apărut probleme în timpul vizitei medicale pe care jucătorul a efectuat-o.

Cehii au propus ca variantă un împrumut pe un an, cu opțiune de cumpărare, moment în care patronul CFR-ului a întrerupt brusc orice tratative și le-a cerut oamenilor din club să-l informeze pe jucător să revină.

„Are genunchi de fotbalist, nu de șahist” „Cazul Yeboah” i-a enervat pe oficialii de la CFR Cluj 1

Apoi, CFR a emis un comunicat în care a demontat acuzațiile doctorului Slaviei. În plus, Cristi Balaj a oferit câteva explicații pentru GSP și a lămurit și ceea ce ar fi putut să stea în spatele suspiciunilor cehilor în privința verdictului „menisc uzat”, scrie GSP.ro.

Mai precis, cei de la Slavia să fi avut temeri, văzând cum arată genunchiul fotbalistului, că, de fapt, Yeboah nu are vârsta declarată, 19 ani, ci e mai bătrân de atât. E o practică pentru multe țări africane, nu mai departe de zilele trecute Camerun fiind nevoită să-și schimbe aproape tot lotul de U17 cu care urma să participe la o competiție, motivul fiind că jucătorii nu respectau criteriul de vârstă.

„Este exclus așa ceva, că el n-ar avea vârsta declarată! Exclus înseamnă exclus! Iar cea mai bună dovadă e faptul că toți parametrii lui fizici sunt în creștere din momentul în care a ajuns la noi. Numai în privința masei musculare e un surplus de 6 kilograme față de atunci când a ajuns în curtea CFR-ului”, a declarat Cristi Balaj, președintele campioanei, pentru Gazeta Sporturilor. Yeboah a venit la CFR în urmă cu aproape un an, direct din Ghana, unde activa la clubul Young Apostles.

„Nu are absolut nimic la genunchi și acest lucru ni l-au spus medicii noștri, plus un doctor renumit din Cluj, care l-a consultat și el. Evident că genunchiul lui Yeboah e un genunchi de fotbalist, nu arată ca al unui șahist, care n-a dat niciodată cu piciorul în minge. Ligamentele lui sunt perfecte, nu are chiar nicio urmă de problemă”, a completat Balaj.

CFR Cluj a reacționat după ce a picat transferul lui Emmanuel Yeboah la Slavia Praga

“COMUNICAT DE PRESĂ

În ultimele zile, clubul nostru a negociat transferul lui Emmanuel Yeboah la Slavia Praga. Această mutare nu se va materializa, iar fotbalistul va continua în Gruia. În urma acestui episod, clubul nostru dorește să vină cu anumite precizări.

Chiar dacă suma de transfer ar fi rămas la valoarea stabilită de comun acord, sumă la care se adăugau și procente dintr-un eventual viitor transfer, Slavia a dorit să schimbe condițiile mutării, invocând o situație medicală depistată la menisc. Pe scurt, clubul ceh și-a exprimat dorința de a-l împrumuta pe jucătorul nostru pentru un an, păstrând prima opțiune de cumpărare definitivă.

În mod cert, această variantă nu a fost agreată de conducerea clubului nostru, mai ales după consultarea cu medicii specialiști cu care CFR colaborează de ani de zile, și care, după ce au studiat în detaliu documentele medicale, nu au fost în acord cu părerea medicilor clubului ceh.

Întrucât, în ultimul an, jucătorul nu a avut absolut nicio problemă de ordin medical, poziția specialiștilor noștri nu este lipsită de validitate, cu atât mai mult cu cât Yeboah a participat la absolut toate ședințele de pregătire ale echipei noastre și a jucat în meciuri oficiale din trei în trei zile, făcând un efort considerabil.

În altă ordine de idei, a fost ușor să decidem faptul că Yeboah rămâne la CFR, întrucât s-a dovedit a fi un jucător important pentru echipa noastră, atât în competiția internă, cât și în Conference League și în mod sigur ne va ajuta să ne atingem obiectivele stabilite în acest sezon. El rămâne un jucător monitorizat de cluburi importante, de antrenorul echipei naționale a Ghanei și suntem convinși că va ajunge la un club mare în viitor.

În încheiere, vrem să menționăm că indiferent de rezultatul acestor negocieri, purtăm în continuare respect clubului Slavia Praga și apreciem interesul pe care cehii l-au purtat jucătorului nostru.

Conducerea clubului CFR 1907 Cluj, 5 ianuarie 2023″, a transmis CFR.

error: Content is protected !!