Cum a ajuns Nelu Varga patron la CFR Cluj. „Eu pentru asta venisem: să fiu campion și să joc în Europa! Deci nici nu am intrat bine în fotbal și m-am curățat de 7 milioane de euro…”

Updated on decembrie 31, 2022 Într-un interviu acordat Fanatik, Nelu Varga a vorbit despre cum a ajuns la CFR Cluj. Acesta spune că a venit de plăcere la club, la sugestia lui Arpad Paszkany

„Am venit de plăcere la CFR. În primul rând Arpi Paszkany mi-a sugerat că singurul care are puterea și nebunia să se bage în fotbal în locul lui sunt eu. Dacă te bagi la o asemenea luptă, înseamnă că îți dorești să fii campion! Altfel, nu are rost!

Cum a ajuns Nelu Varga patron la CFR Cluj. „Eu pentru asta venisem: să fiu campion și să joc în Europa! Deci nici nu am intrat bine în fotbal și m-am curățat de 7 milioane de euro…” 1

Acesta a fost momentul care m-a convins să preiau CFR Cluj. Arpi era foarte bolnav în acea perioadă și era la pământ din punct de vedere financiar.

El mi-a propus să vin, iar eu stăteam foarte bine cu banii. M-a rugat să preiau, deoarece nu dorea să se distrugă brandul, mai ales că își pusese în joc viața, sănătatea și banii pentru CFR. Nu dorea să dea clubul la cineva în bătaie de joc ca să se distrugă tot ce a construit el în ani de zile”, a spus Varga.

„Am venit în primul rând datorită prieteniei din copilărie cu Arpi Paszkany. Când am preluat clubul mi se spusese că e suficient să pui 10 milioane de euro în primul an, apoi îți recuperezi banii. Eu am scos echipa din insolvență.

În nebunia mea am plătit direct, din prima, vreo 6-7 milioane de euro datorii! Mi s-a zis la început că sunt 3 milioane datorii, dar la masa credală au apărut din pământ alte datorii… Așa am ajuns să plătesc dublu.

Și am achitat imediat, pentru că trebuia să luăm licența ca să jucăm în Europa. Eu pentru asta venisem: să fiu campion și să joc în Europa! Deci nici nu am intrat bine în fotbal și m-am curățat de 7 milioane de euro…”, a mai spus acesta.

error: Content is protected !!