Cluj. S-a semnat contractul pentru Metrou! 13 miliarde de lei, cel mai mare contract semnat la MT în ultimii 30 de ani. Emil Boc dă lovitura pe final de an

Updated on decembrie 30, 2022 Metroul din Cluj a primit finanțare, anunță ministrul Transporturilor. Sorin Grindeanu a anunţat că, joi, a fost semnat cel mai mare contract de finanţare din ultimii 30 de ani, prin care e asigurată suma de 13,69 miliarde de lei, din care 1,48 miliarde de lei din PNRR, pentru construirea metroului din Cluj-Napoca.

Lucrările din prima etapă la 9 staţii de metrou şi depoul au termen de finalizare în luna august a anului 2026, a mai spus ministrul Transporturilor.

Cluj. S-a semnat contractul pentru Metrou! 13 miliarde de lei, cel mai mare contract semnat la MT în ultimii 30 de ani. Emil Boc dă lovitura pe final de an 1

„Cel mai mare contract de finanţare din ultimii 30 de ani a fost semnat astăzi de Ministerul Transporturilor! Banii vor asigura construcţia metroului din Cluj-Napoca! Prin acest contract de finanţare se asigură 13,69 miliarde de lei (din care 1,48 miliarde de lei din PNRR) pentru cele două etape necesare construcţiei Magistralei 1 a metroului clujean.

Fondurile vor fi folosite pentru proiectarea, construcţia, echiparea şi punerea în funcţiune a liniei de metrou uşor în zona metropolitană Cluj-Napoca (21,03 km), a celor 19 staţii şi a depoului”, a scris Sorin Grindeanu, joi pe Facebook.

Ministrul Transporturilor a adăugat că, în prima etapă vor fi finalizate lucrările pe 9,16 km care includ secţiunea Sfânta Maria – Europa Unită (9 staţii) şi depoul.

„Lucrările din această etapă, finanţată prin PNRR, trebuie finalizate până la sfârşitul lunii august 2026. În cea de a doua etapă, finanţarea va asigura construcţia secţiunilor Ţara Moţilor -Sfânta Maria (7 staţii) şi Piaţa Mărăşti – Muncii (3 staţii) care totalizează 11,87 km”, a completat Grindeanu.

error: Content is protected !!