Nelu Varga: „Dan Petrescu va fi antrenorul lui CFR Cluj până în 2029”

Updated on decembrie 27, 2022 Dan Petrescu l-a convins pe patronul CFR Cluj că nu are nevoie de o echipă care să joace fotbal pe placul suporterilor, are nevoie de o echipă care să obțină rezultate. Nu mai contează că suporterii nu vin la stadion, plictisiți de jocul la 0-0 cu orice echipă. CFR continuă astfel fotbalul de televizor. Suporterii vor sta acasă pentru a nu pune presiune pe Dan Petrescu să joace la victorie, măcar cu echipele slabe. S știe că fotbalul se joacă pentru bani, nu pentru bucuria suporterilor.

Nelu Varga, patronul celor de la CFR Cluj, susține că Dan Petrescu va rămâne în Gruia până în 2029! Înfrângerea din ultimul meci al anului, 0-1 vs. Hermannstadt, nu i-a schimbat planurile lui Varga. El anunță că s-a înțeles cu „Bursucul”, care ar mai trebui doar să semneze noul angajament.

Nelu Varga: „Dan Petrescu va fi antrenorul lui CFR Cluj până în 2029” 1

Am terminat anul pe locul doi, dar suntem în grafic. Mă întrebați dacă Dan a semnat? Dan Petrescu nu a semnat încă prelungirea, dar nu mă mai întrebați de treaba asta, lucrurile sunt clare între noi.

Trebuie ca Dan Petrescu să își mai pună doar semnătura pe contract. Este doar o formalitate, iar el va semna sută la sută cu CFR Cluj. Deja avem acordul lui verbal. Suntem înțeleși. Dan Petrescu o să fie antrenorul nostru până în 2029”, a declarat Varga pentru ProSport.

Dan Petrescu și marele vis al carierei de antrenor

„Bursucul” visează să ajungă într-o zi să antreneze în Premier League, campionat unde a impresionat în tricoul celor de la Chelsea Londra (1996-2000).

Când eram bine la Dinamo Moscova, am avut șansa să merg în Anglia la Crystal Palace, care era în Premier League, dar pe ultimul loc.  După 11 meciuri aveau patru puncte. Apoi, am avut șapte oferte din Championship, dar mereu în timpul campionatului și erau echipe de pe locurile 13, 14, 15.

Mi se părea aiurea să mă duc, să risc. Dacă nu reușești din prima, nu mai intri niciodată.

Visul meu e să antrenez în Anglia, dar nu mă duc să stau o lună și să plec. Nu vreau să fiu pasager. Aș vrea să iau de la început un proiect și să văd dacă pot să antrenez și acolo” , a declarat Dan Petrescu, potrivit Hotnews.

Dan Petrescu, despre postul de selecționer al României

Am fost foarte aproape de trei ori (n.r. să devină selecționer). Tot timpul reprezintă o provocare. Eu cred că acum s-a luat o decizie foarte bună cu menținerea lui Edi. E clar că rezultatele nu au fost cele care trebuie, dar nu există magicieni pe planeta asta.

Nici eu dacă mergeam, nici Hagi, nu puteam să avem un impact rapid. Trebuie să avem puțină răbdare. Dacă n-ai răbdare cu antrenorul e foarte greu, mai ales la echipa națională.

Acolo trebuie să ai un nucleu de jucători și să mergi pe el, să nu schimbi. Mergi pe un nucleu de jucători în care ai încredere. Așa făcea Anghel Iordănescu cu noi. Eram 13 jucători, pe restul nu prea îi băga. Avea un nucleu și mergea pe el” – Dan Petrescu pentru gsp.ro.

error: Content is protected !!