Povestea neștiută cu Dan Petrescu în primul său mandat ca antrenor: „Este un învingător. Este rigid, da. Absolut….Ne-a chemat în centrul terenului”

Updated on decembrie 19, 2022 Fostul portar al “Studenților”, Eduard Stăncioiu, a povestit cum a reușit Petrescu să se impună la Sportul Studențesc, acolo un a antrenat pentru prima dată.

“Cu noi a început cariera lui de antrenor (n.r. la Sportul Studențesc). Dan Petrescu, din punctul meu de vedere, este un învingător. Este rigid, da. Absolut. Țin minte prima dată, când a venit la Sportul, primul lui discurs, să îi zic așa. Ne-a chemat în centrul terenului. Noi, cum eram, cu gura mare, eram sălbatici rău de tot.

Povestea neștiută cu Dan Petrescu în primul său mandat ca antrenor: „Este un învingător. Este rigid, da. Absolut....Ne-a chemat în centrul terenului” 1

Ne-a strâns la centrul terenului, s-a uitat la fiecare în parte și ne-a întrebat ‘Bă, cine sunteți voi, mă? Ce ați câștigat până acum? Ce ați făcut pentru fotbalul românesc?’. Și nu înțelegeam ce se întâmplă, ne uitam așa unii la alții. ‘Păi, stai că nu am câștigat nimic, nu am făcut nimic’.

‘Păi, nimic, bun, și atunci ce motiv aveți să vorbiți? Dați-i drumul la treabă! Jucați și dați-vă viața!’. Asta era vorba lui: dați-vă viața!”, a spus Stăncioiu, citat de digisport.ro.

Dan Petrescu a antrenat de-a lungul carierei, printre altele, pe Rapid, Wisla Cracovia, Kuban Krasnodar, Kayserispor, CFR Cluj și Unirea Urziceni, iar cu ultimele două a reușit să și câștige titlul în România.

Ciprian Deac, explicații după momentul tensionat dintre el și Dan Petrescu. „Am fost supărat că nu mai rămâneam pe teren!”

Ciprian Deac a fost titularizat de Dan Petrescu în meciul câștigat de CFR Cluj cu FCSB, însă antrenorul a decis să îl înlocuiască în minutul 65 cu Cvek.

La finalul partidei de pe Arena Națională, Ciprian Deac a recunoscut că a fost deranjat că nu a fost lăsat pe teren până la final, însă a ținut să transmită că nu a fost supărat de Dan Petrescu, informează prosport.ro.

„Sunt supărat de fiecare dat când nu joc, dar nu pe antrenor. El decide, poate să mă schimbe și în minutul 5. Antrenorul decide câte minute să joc. Am fost supărat că nu mai rămâneam pe teren, dar nu pe un antrenor precum Dan Petrescu. Așa a gândit, nu pot să fiu supărat. Sunt jucător profesionist. Dacă e nevoie de mine două minute, două minute dau totul. Nu te poți supăra pe antrenor pentru că dânsul vede mai bine de pe margine.

Am vrut să facem pressing, să nu le dăm spații pentru că au jucători periculoși 1 contra 1. Toți băieții s-au dăruit, au alergat foarte mult. S-a dovedit că munca bate talentul.

Pe parcursul anilor doar două meciuri au fost mai spectaculoase, în rest au fost doar meciuri de luptă între două echipe care se bat la campionat. Să nu vă așteptați la spectacol.

Se simte vârsta, dar încercăm să compensăm cu mai multă dăruire. Eu cred că e important ce faci în afara terenului pentru că viața unui sportiv e foarte scurtă și dacă nu ai grijă te vei retrage cât mai repede. Încerc să îmi prelungesc viața de sportiv”, a spus Ciprian Deac

error: Content is protected !!