Emil Boc, despre boicotarea inteligentă a Austriei: „Dacă mă duc să-mi cumpăr benzină, aleg de unde să-mi cumpăr că am mai multe oportunități. Avem o opțiuni unde să ne depune banii, unde să ne petrecem vacanțele”

Updated on decembrie 9, 2022 Emil Boc a vorbit în această dimineață despre boicotarea Austriei după ce această țară a interzis României accesul la spațiul Schengen.

Am pierdut o bătălie, dar nu și războiul. Există o stare de supărare și frustrare, dar întodeauna găsești putere să mergi mai departe când istoria e de partea ta. Știm că dreptatea este de partea noastră, te duci mult mai ușor înainte.

Emil Boc, despre boicotarea inteligentă a Austriei: „Dacă mă duc să-mi cumpăr benzină, aleg de unde să-mi cumpăr că am mai multe oportunități. Avem o opțiuni unde să ne depune banii, unde să ne petrecem vacanțele” 1

Austria a făcut un mare act de nedreptate României. Austria este Rusia Uniunii Europene. Are aceeași veche idee imperială, dar uită că a pierdut imperiul. Până la urmă va înțelege că trebuie să trateze de la egal la egal partenerii din UE. Nu mai este mult până vom ajunge acolo“, a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE.

În ceea ce privește boicotarea afacerilor austriece în România, Boc a spus: “Ne trebuie calm, inteligență, diplomație și până la urmă vom rezolva. Sfidăm interesele Austriei. Dacă mă duc să-mi cumpăr benzină, aleg de unde să-mi cumpăr că am mai multe oportunități. Avem o opțiuni unde să ne depune banii, unde să ne petrecem vacanțele, weekendurile, avem opțiunea să jucăm inteligent”.

Supăraţi pe vetoul Vienei, antreprenorii români încep un boicot economic faţă de decizia Austriei

Unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din ţară a anunţat, după aflarea rezultatului de la Bruxelles, că nu va mai prelungi niciun contract cu firme care au acţionariat austriac. Iar Dimitrie Muscă, proprietarul unui holding din Arad, care rula 25 de milioane de euro anual printr-o bancă austriacă, se aliniază protestului.

Dimitrie Muscă, fermier, pentru Observator Tv.: În urma deciziei luate de a ne respinge pentru Schengen, am luat decizia să închid conturile bancare de la banca care este o bancă austriacă. La fel am decis că nu vom mai lucra cu OMV Petrom niciodată, deşi consum multă multă motorină la 7.600 de hectare de pământ, 50.000 de porci şi vaci. Nu voi mai cumpăra nimic din ce produce Austria.

Nimeni şi nimic nu pare să-i înduplece pe austrieci. Oficialii şi-au încheiat ziua cum au început-o. Au întors, din nou, spatele României.
În final, edilul le-a transmis românilor să nu blameze poporul austriac: “ei nu sunt de vină, avem armele legale”.

error: Content is protected !!