Cluj: Începe construcția fabricii de peste 50 de milioane de euro

Updated on noiembrie 25, 2022 Stada România a început lucrările de construcţie a fabricii de medicamente în oraşul Turda, judeţul Cluj, investiţie anunţată la începutul acestui an.

Valoarea investiţiei este de peste 50 milioane de euro şi este primul astfel de proiect din ultimii 30 de ani demarat de un jucător internaţional. Viitoarea fabrică este amplasată în Parcul Industrial Arieş, iar parte din investiţie este susţinută de autorităţi prin ajutor de stat, valoarea acestuia fiind de 21 mil. euro, fiind deja aprobat. Grupul Stada mai are 20 de fabrici la nivel internaţional, transmite Ziarul Financiar.3

Cluj: Începe construcția fabricii de peste 50 de milioane de euro 1

Noua unitate de producţie şi ambalare va cuprinde iniţial 9 linii tehnologice de ultimă generaţie pentru produse în doză solidă (capsule şi tablete), cu o capacitate de 120 milioane cutii produs farmaceutic pe an. Suprafaţa totală a unităţii este de aproximativ 30.000 mp şi permite o extindere rapidă a liniilor de producţie până la un număr de 12.

Întreaga suprafaţă a terenului achiziţionat este de 100.000 mp şi permite de asemenea, o dezvoltare ulterioară a facilităţilor de producţie, prin construcţia unor noi clădiri, în funcţie de cererea pieţei şi raportat la nevoile de dezvoltare continuă a companiei.

„Stada dezvoltă la Turda prima fabrică de medicamente construită de la 0 în România de către o companie internaţională, punând astfel o piatră de temelie în transformarea României de azi într-un jucător important în sectorul farmaceutic european, securizând în acelaşi timp lanţul de aprovizionare în acest domeniu strategic. Am ales Turda pentru că este o localitate situată în inima unei regiuni cheie pentru Grupul Stada. Este aproape de depozitul nostru din Timişoara, aproape de unităţile de producţie din Serbia, precum şi de laboratorul nostru de testare ce deserveşte întreg grupul Stada la nivel global.” subliniază Mihai Fugarevici, directorul general al Stada România.

error: Content is protected !!