Giovanni Becali explică de ce Dan Petrescu nu a mai ajuns selecționerul României. „Patronul clubului CFR Cluj nu a fost de acord să îl lase decât cu clauza”

Updated on noiembrie 23, 2022 Dan Petrescu a fost una dintre variantele luate în calcul de FRF pentru înlocuirea lui Mirel Rădoi. Mai mult, federalii chiar au ajuns să discute cu antrenorul CFR-ului, însă clauza de reziliere în valoare de 500.000 de euro a fost cea care a făcut ca mutarea să nu se realizeze în cele din urmă.

“Cred că a fost soluţia cea mai înţeleaptă (n.r. Edi Iordănescu), în sensul că am schimbat atâţia antrenori până acum. Vom ajunge din nou la aceste schimburi de antrenori (n.r. dacă ratează calificarea la EURO).

Giovanni Becali explică de ce Dan Petrescu nu a mai ajuns selecționerul României. „Patronul clubului CFR Cluj nu a fost de acord să îl lase decât cu clauza” 1

(n.r. despre Dan Petrescu) A fost acolo, să fie antrenorul echipei naţionale. Patronul clubului CFR Cluj nu a fost de acord să îl lase decât cu clauza pe care Dan Petrescu trebuia s-o plătească. Câteva sute de mii de euro, bani buni şi mulţi pentru fotbalul românesc. La noi, bugetul FRF nu s-a salvat prin calificări la Mondiale şi Europene

(n.r. dacă era mai potrivit Petrescu decât Iordănescu) Dacă era ales atunci, cred că da. Dacă n-a fost ales, atunci potrivit e Edi Iordănescu”, a spus Giovanni Becali, citat de digisport.ro.

La acea vreme, Bogdan Mara, directorul sportiv al campioanei României, CFR Cluj, spunea că se bucură că Dan Petrescu a decis să refuze oferta celor de la Federația Română de Fotbal de a deveni selecționer și să rămână în continuare antrenorul ardelenilor.

Totuși, oficialul formației din Gruia spune că ”Bursucul” este potrivit să devină la un moment dat selecționerul echipei naționale și că va obține, cu certitudine, rezultate pe banca primei reprezentative.

În ceea ce privește strategia ”federalilor” de a-l convinge pe Dan Petrescu, Bogdan Mara spunea că aceștia au abordat greșit situația pentru că ar fi putut să achite clauza de reziliere a antrenorului dacă aceștia chiar și-ar fi dorit ca ”Bursucul” să ajungă la echipa națională, în locul lui Mirel Rădoi.

error: Content is protected !!