Un clujean a fost ales preşedintele Camerei Reprezentanţilor de stat în Arizona. Ben Toma a plecat din ţară în 1987

Updated on noiembrie 17, 2022 Ben Toma, un clujean plecat în America în 1987, a fost ales preşedintele Camerei Reprezentanţilor de stat din Arizona.

Membrii grupului republican din Camera Reprezentanților din cadrul celei de-a 56-a legislaturi din Arizona l-au ales pe Ben Toma din Peoria pentru a fi următorul președinte al Camerei.

Un clujean a fost ales preşedintele Camerei Reprezentanţilor de stat în Arizona. Ben Toma a plecat din ţară în 1987 1

”Veşti bune pentru România în urma alegerilor americane de la mijloc de mandat – Ben Toma, plecat din Cluj, este acum românul cu cea mai înaltă funcţie politică din arena politică americană.

A fost ales preşedintele Camerei Reprezentanţilor din statul Arizona, fiind acum la al patrulea mandat în legislativul statului, iar din 2021 a devenit lider al majorităţii”, a scris, miercuri, pe Facebook, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, potrivit observatornews.ro.

Cine este Ben Toma

Ben Toma este un român născut în 1979 la Cluj-Napoca care a emigrat cu părinții în 1987 în SUA, cu doi ani înainte de Revoluție.

Fondator al unei companii imobiliare, Toma a făcut carieră și în politica americană.

În 2017, el a fost numit în Camera Reprezentanților a statului Arizona, după demisia unui parlamentar, iar în 2018 a fost ales în același for.

Din ianuarie 2021, Ben Toma a devenit lider al majorității republicane din Cameră, ceea ce înseamnă că a atins cea mai înaltă poziție politică a unui româno-american în sistemul legislativ al SUA, scrie antena3.ro.

„Toți colegii mei știu că eu sunt imigrant. Dar Arizona e diferită, e cel mai nou stat, se mută oameni noi tot timpul. Pe oameni nu îi interesează de unde vii, e important ce faci”, a declarat Ben Toma, într-un interviu acordat TVR.

error: Content is protected !!