Cluj: A găsit pe stradă un portofel cu 3.000 de euro si l-a dus la politie

Updated on noiembrie 17, 2022 Un bărbat din Dej a găsit pe stradă un portofel în care se aflau 2900 de euro, dar și documente și carduri bancare. Bărbatul nu a stat pe gânduri și a mers la poliție.

Domnul Todoruț Valer, s-a prezentat la sediul Poliției municipiului Dej pentru a-l preda, cu speranța ca cine l-a pierdut, să îl primească cât mai rapid, suma din interiorul fiind considerabilă, scrie dejeanu.ro.

Cluj: A găsit pe stradă un portofel cu 3.000 de euro si l-a dus la politie 1

Barbatul nu este la primul gest de solidaritate și spirit civic, anterior predase politistilor un telefon mobil pe care îl găsise întâmplător și, la fel ca atunci, a spus că predarea bunurilor pierdute de cineva este obligația unui cetățean, o normalitate.

Poliția Română amintește periodic ce trebuie să facă o persoană cu un bun găsit.

„Ce facem noi, ca cetățeni cinstiți, când găsim pe stradă un portofel? Nu ne bucurăm, ba chiar trebuie să luăm situația în serios. Are legătură cu spiritul civic, dar, pe lângă asta, ce vă invităm noi să faceți e simplu: puneți-vă puțin în locul celui care l-a pierdut… și astfel va fi ușor să decideți: predați-l la cea mai apropiată secție de poliție!”, este recomandarea oamenilor legii, potrivit adevarul.ro.

Același lucru trebuie făcut și în cazul altui bun găsit (telefon, bagaj, haină, act etc).

Legea prevede chiar și un termen de predare a bunurilor: 10 zile.

error: Content is protected !!