Reacția italienilor la duelul CFR – Lazio: „Traseul Cluj – Roma a devenit un obicei”

Updated on noiembrie 7, 2022 La tragerea de sorți de astăzi s-a stabilit că CFR Cluj va juca împotriva lui Lazio în play-off-ul Conference League. Cristi Balaj, președintele lui CFR Cluj, este fericit că meciul retur se va juca la Cluj, acolo unde se așteaptă ca fanii să îi împingă pe jucători spre calificarea în optimile de finală.

Soarta a decis să întâlnim cel mai dificil adversar. Ne bucurăm că suporterii noștri vor avea ocazia să vadă echipa de pe locul 3 din Italia. E o echipă de care suntem legați sufletește, pentru că are un român care face istorie în Italia.

Reacția italienilor la duelul CFR - Lazio: „Traseul Cluj - Roma a devenit un obicei” 1

Este vorba de Ștefan Radu. Sunt convins că va fi o dublă în care și noi vom avea șansele noastre. Am mai jucat împotriva acestei formații, la Cluj am obținut o victorie (n.r. – 1-0 în 2019, în grupele Europa League). Până una alta, avem astăzi un meci important în campionat (n.r. – cu FCU Craiova).

Mai sunt meciuri pe care trebuie să le câștigăm să urcăm cât mai sus în SuperLiga. Din iarnă trebuie să progresăm, să finisăm, pentru că am făcut schimbări. Suntem mulțumiți de cum arată CFR în acest moment.

Este vorba de șansă că meciul decisiv este în Cluj. Oaspeții care vor veni să vadă orașul sunt bine-veniți. Pe teren, alături de suporterii noștri, vom fi o forță. Fanii au demonstrat că sunt aproape de jucători în momentele importante”, a declarat Cristi Balaj pentru CFR TV, potrivit Gazeta Sporturilor.

Jurnaliștii de la Tuttomercato au analizat-o pe CFR Cluj. Italienii notează că vedeta echipei este veteranul Ciprian Deac, iar revelația este Claudiu Petrila. Ei și-au amintit și de Dan Petrescu, cel care a evoluat în Italia la Foggia și Genoa.

Traseul Roma – Cluj a devenit un obicei. Cele două s-au întâlnit în faza grupelor în Europa League, în 2019-2020. Biancocelestii au cedat în Transilvania (2-1), înainte de a câștiga la limită pe Olimpico.

CFR a rămas în urmă în campionat, fiind doar pe locul patru și la -12 puncte de liderul Farul. În Europa, a cunoscut o dublă retrogradare în câteva luni: ieșită din Liga Campionilor în iulie, în fața lui Pyunik, a coborât direct în Conference, unde a terminat pe locul doi, eliminând-o pe mai bine cotata Slavia Praga și terminând în spatele lui Sivasspor”, au scris italienii de la Tuttomercato.

Dan Petrescu este bine cunoscut în fotbalul italian pentru perioada petrecută la Foggia și Genoa la începutul anilor ’90. Și-a făcut un renume ca antrenor câștigând un campionat cu Unirea Urziceni și patru cu CFR Cluj, cu care se află la al treilea mandat.

El preferă 4-3-3, dar nu este un fundamentalist al modulului, variind în funcție de adversar. Nu de puține ori a trecut la 4-2-3-1 sau la mai clasicul 4-4-2”, au mai scris cei de la Tuttomercato, potrivit Gazeta Sporturilor.

error: Content is protected !!