Dan Petrescu, după înfrângerea cu Rapid: ”Ca pe vremea Scorniceștiului. Orice acțiune a fost judecată în favoarea lor”

Updated on octombrie 31, 2022 Dan Petrescu este de părere că echipa a fost ”învinsă” de centralul Cătălin Popa, care le-a acordat giuleștenilor două penalty-uri, și că a văzut o manieră de arbitraj ”ca pe vremea Scorniceștiului”.

”În primele 30 de minute, am controlat jocul, apoi a venit faza penalty-ului, pe care am revăzut-o. Luckassen a făcut primul faultul. Penalty, au dat gol, până la pauză am căzut, putea fi și 2-0.

Dan Petrescu, după înfrângerea cu Rapid: ”Ca pe vremea Scorniceștiului. Orice acțiune a fost judecată în favoarea lor” 1

În repriza a doua, iar am început bine, apoi penalty. Dacă avem VAR, nu înțeleg de ce nu s-a dus să vadă faza, că la primul s-a dus. La ultima fază, când ai corner, tu fluieri finalul…

Mi s-a părut un penalty ca pe vremea Scorniceștiului, fără să le iau din merite celor de la Rapid. A fost o viciere clară de rezultat. Puteți să puneți un titlu, Popa 2, CFR 1.

Orice acțiune a fost judecată în favoarea lor. De ce să mă mai duc eu să fac scandal? Eu am stat pe bancă, am stat liniștit. Nu cred că e vina lui neapărat, dacă cei de la VAR l-ar fi chemat sau el să fi spus că vrea să vadă fazele mai bine…”, a spus Dan Petrescu, citat de digisport.ro.

Rapid a primit un penalty gratuit în minutul 69. Marko Dugandzic s-a luptat pentru balon cu Andrei Burcă la 6 metri de poartă, pentru o minge centrată de Onea, apoi s-a prăbușit la pământ.

N-aș fi dat penalty niciodată pentru așa ceva! După părerea mea sunt doi jucători într-un contact, dar nu mi se par niște lucruri evidente. La penalty trebuie să fie lucruri clare. Nu dădeam niciodată, a declarat Ion Crăciunescu, citat de gsp.ro.

Ion Crăciunescu: „Eu nu dădeam nici primul 11 metri!”

În minutul 32, Scuffet a ieșit hazardat, până la 12 metri de poartă. Portarul „feroviarilor” a ajuns târziu la minge, colegul Yuri degajând printr-o „foarfecă” spectaculoasă, și l-a lovit violent pe Luckassen, cu ambele mâini în figură.

„Centralul” Cătălin Popa nu a remarcat inițial contactul, dar a fost avertizat din camera VAR de Ovidiu Hațegan și a acordat penalty pentru Rapid și „galben” pentru Scuffet.

Ion Crăciunescu consideră însă că decizia corectă ar fi fost fault în atac, pentru că Luckassen îl atinge pe Yuri înainte să fie lovit de Scuffet. Decizia corectă ar fi fost fault în atac + cartonaș roșu pentru Scuffet!

Da, dacă este să punem așa o fază, într-adevăr există o împingere între Luckassen și jucătorul în alb (n.r. Yuri). Se duce direct în el și îl împinge. Sancțiunea se dă împotriva primului jucător care comite greșeala. Primul este jucătorul în vișiniu care se duce cu brațele în spatele adversarului! Umăr la umăr înseamnă cu totul altceva. Înseamnă că doi jucători sunt în poziții egale, în care umărul e în același nivel cu umărul adversarului. Sancțiunea lui Scuffet, după părerea mea… mi se pare o intrare brutală asupra unui adversar fără să joace mingea. Poate să fie și cartonaș roșu.

error: Content is protected !!