Cum se califică CFR Cluj în primăvara europeană. Toate calculele înaintea ultimei etape

Updated on octombrie 28, 2022 CFR Cluj a fost învinsă de Sivasspor cu scorul de 3-0, dar tot păstrează șanse bune de calificare înainte de ultima rundă din grupele Conference League.

Pentru a ajunge în primăvara europeană, CFR trebuie să obțină măcar un rezultat identic cu cel al cehilor pentru a rămâne pe locul 2.

Cum se califică CFR Cluj în primăvara europeană. Toate calculele înaintea ultimei etape 1

Cu o victorie la Cluj cu Ballkani, CFR Cluj merge sigur în primăvara europeană din Conference League, de pe poziția secundă, care o duce în șaisprezecimi, informează digisport.ro.

Un egal în ultima rundă cu Ballkani ar aduce calificarea doar dacă Slavia Praga nu câștigă meciul cu Sivasspor. CFR Cluj se califică și cu o înfrângere în ultima rundă, însă doar dacă fosta echipă a lui Nicolae Stanciu pierde la Praga cu actualul lider al grupei.

CFR Cluj poate spera doar la locul secund, pentru că, în cel mai bun caz, ar fi la egalitate de puncte cu Sivasspor, dar nu ar trece în clasament peste echipa din Turcia, din cauza rezultatelor din meciurile directe. Câștigătoarea grupei are avantajul de a merge direct în optimi.

După ultima rundă, se poate ajunge și la un clasament în trei. Un scenariu ar fi cu victorii pentru CFR și Slavia, caz în care cele două echipe și Sivasspor ar avea 10 puncte și în care s-ar califica românii și turcii, pentru că au cele mai multe puncte obținute în meciurile cu cele trei formații, șase.

Dacă atât CFR, cât și Slavia pierd în ultima rundă, Clujul, Slavia și Ballkani ar avea câte șapte puncte. Din nou, CFR ar merge în primăvară, pe baza aceluiași considerent, al punctelor din meciurile cu echipele cu care se află la egalitate, șapte.

În meciul tur cu Ballkani, disputat în prima rundă a fazei grupelor, CFR Cluj a obținut, in extremis un egal, 1-1.

Căpitanul lui CFR Cluj, după 0-3 cu Sivasspor: „Doar noi am reprezentat România în Europa în ultimii ani!”

Mario Camora (35 de ani), căpitanul lui CFR Cluj, a analizat înfrângerea cu Sivasspor din grupele Conference League, scor 0-3.

„S-a văzut că a fost ofsaid, dar dacă nu avem VAR ce să facem? Să ne plângem tot timpul? Și la noi acasă a fost la fel. Degeaba ne plângem noi de VAR. Am avut ocazii, dar trebuia mai multă personalitate. Nu ne putem gândi la asta, că numai VAR-ul e de vină.

Dacă primești un gol cum am primit noi, la prima bară, minge pe jos… e greu să revii la acest nivel după un așa gol. Avem adversari cu calitate, dacă te deschizi și încerci să înscrii, te prind pe contraatac. Trebuia să fim concentrați de la primul minut la ultimul.

Mai avem un meci. Trebuie să ne unim, să fim mai concentrați, să avem mai multă încredere și personalitate. Eu spun că asta ne-a lipsit în repriza a doua”, a punctat Camora, citat de gsp.ro.

error: Content is protected !!