Emil Boc, mesaj de susținere pentru Simona Halep: „Cred în nevinovăția ta și în buna ta credință! Sunt alături de tine în drumul sigur spre Adevăr și Dreptate!”

Updated on octombrie 22, 2022 Primarul Emil Boc a transmis un mesaj de susținere pentru Simona Halep, depistată pozitiv cu o substanță interzisă.

Dragă Simona, cred în nevinovăția ta și în buna ta credință! Simona_Halep este un sportiv model. Cred în valorile în care ai fost crescută și pe care le împărtășești! Sunt alături de tine în drumul sigur spre Adevăr și Dreptate!”, se arată în mesajul edilului, publicat pe Twitter, potrivit Monitorul de Cluj.

Emil Boc, mesaj de susținere pentru Simona Halep: „Cred în nevinovăția ta și în buna ta credință! Sunt alături de tine în drumul sigur spre Adevăr și Dreptate!” 1

Doctorul care sare în apărarea Simonei Halep: ”N-a trișat. Este o foarte mare eroare umană”

Alin Popescu, secretarul general al Societății Române de Medicină Sportivă (SROMS), și medic primar Medicina Sportivă, crede că Simona Halep, depistată pozitiv, este ”victima” unei erori umane. Specialistul a mai precizat și de ce crede că sportiva din Constanța nu a avut nicio intenție de a trișa.

Legislația antidoping este extrem de clară și limpede. Sunt niște liste agreate la nivel mondial de metode și substanțe interzise care se actualizează anual. Este indiscutabil, cu sau fără motivație, unii înțeleg, alții, nu. Unde e lege, nu-i tocmeală.

Orice sportiv este complet responsabil de ceeea ce se găsește în corpul lui iar controlul antidoping, indiferent că este în competiție sau nu, fie că este un test de urină sau o prelevare de sânge, pune în evidență diverși metabolici care nu trebuie să se regăsească pe lista antidoping.

Nu cred că a avut un rol real, este opinia mea personală după 20 de ani de experiență, nu a fost dorința de a trișa ci o eroare umană, o proastă sfătuire a ei de către membrii staff-ului.

Nu s-a vorbit cu medicul Simonei Halep. Eu nu știu cine este această persoană. Este evident că are un medic care se ocupă de ea.

Nu pot să înțeleg cum a fost manageriată chestia asta și cum staff-ul ei nu a preîntâmpinat o astfel de situație neplăcută”, a spus Popescu, în direct în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

error: Content is protected !!