Trenul Regal, de la Cluj-Napoca la Alba Iulia, cu ocazia aniversării Centenarului Încoronării Regelui Ferdinand și Reginei Maria la Alba Iulia

Updated on octombrie 11, 2022 Cu ocazia aniversării Centenarului Încoronării Regelui Ferdinand și Reginei Maria la Alba Iulia, Trenul Regal va face o călătorie simbolică de la Cluj-Napoca la Alba Iulia, în zilele de 14-15 octombrie 2022.

Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu, împreună cu Alteța Sa Regală Principesa Sofia, vor efectua această călătorie cu Trenul Regal în onoarea unui moment istoric cu semnificații profunde pentru dezvoltarea statului român modern.

Trenul Regal, de la Cluj-Napoca la Alba Iulia, cu ocazia aniversării Centenarului Încoronării Regelui Ferdinand și Reginei Maria la Alba Iulia 1

Trenul Regal va pleca din Cluj-Napoca, în 14 octombrie și va opri la Câmpia Turzii, Aiud, Teiuș. În ziua de 15 octombrie, Trenul Regal va intra în Alba Iulia.

Pe parcursul călătoriei cu Trenul Regal, Familia Regală va fi alături de voluntari ai Crucii Roșii Române, de elevi olimpici și de reprezentanți ai proiectelor aflate sub înalt patronaj regal.

Trenul Regal va pleca din Gara Cluj-Napoca, vineri, 14 octombrie 2022, la ora 13.05. La ora 12.50, va avea loc un ceremonial militar pe peronul gării. Accesul publicului și al presei este liber.

Prima oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Câmpia Turzii, la ora 14.08. Accesul publicului și al presei pe peronul gării este liber. Trenul Regal va staționa în gară timp de zece minute.

A doua oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Aiud, la ora 14.55. Accesul publicului și al presei pe peronul gării este liber. Trenul Regal va staționa în gară timp de zece minute.

A treia oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Teiuș, la ora 15.20. Accesul publicului și al presei pe peronul gării este liber. Trenul Regal va staționa în gară timp de zece minute.

Trenul Regal va intra în Gara Alba Iulia, sâmbătă, 15 octombrie 2022, la ora 10.30. Accesul publicului și al presei pe peronul gării este liber. După încheierea ceremonialului sosirii la Alba Iulia, Trenul Regal va putea fi vizitat de către public, în acea zi, în intervalul orar 11-18.

În continuarea zilei, începând cu ora 11, Familia Regală va lua parte la un Te Deum la Catedrala Ortodoxă a Încoronării de la Alba Iulia, precum și la Parada Încoronării, de pe Pietonala Mihai Viteazul și la prezentarea de volume regale din Sala Unirii.

error: Content is protected !!