Dan Petrescu încă poate pleca de la CFR Cluj! Calculele patronului Varga

Updated on octombrie 6, 2022 Dan Petrescu și Nelu Varga au ajuns de curând la un armistițiu, dar despărțirea lor va putea avea loc în iarnă, când la CFR Cluj va fi instalat Cosmin Contra, anunță Gazeta Sporturilor.

Relația dintre Dan Petrescu și conducerea campioanei nu a redevenit una bună, părțile nu au rezolvat problemele pe care le aveau, doar au încheiat o pace temporară. Liniștea depinde de rezultatele pe care le va înregistra echipa de acum înainte. Ca să continue la Cluj, Dan ar trebui să încheie anul pe primul loc în campionat și să obțină niște puncte în grupa din Conference League.

Dan Petrescu încă poate pleca de la CFR Cluj! Calculele patronului Varga 1

Elevii lui au obținut doar un punct în primele două etape și au produs astfel un venit de 166.000 de euro. Cu două victorii, CFR ar fi primit un milion de euro. Ioan Varga, proprietarul clubului, e foarte interesat de veniturile pe care le generează parcursul european, pentru a mai diminua deficitul pe care îl înregistrează societatea pe care o conduce.

Varga și Petrescu au ajuns la un armistițiu după conflictul în care s-au aflat recent. Finanțatorul își dorea să scape de Petrescu și el credea că antrenorul avea să renunțe la post de bunăvoie. Varga l-a și contactat pe Cosmin Contra, cu care a ajuns la un acord. Cosmin se afla în vacanță în Grecia în acel moment și îi transmisese lui Neluțu că era dispus să plece spre Cluj imediat cum conducerea reușea să-l convingă pe Dan să renunțe.

„Bursucul” s-a împotrivit până la urmă, el a cerut să-i fie achitată clauza de reziliere a contractului, în valoare de 400.000 de euro. Clubul îi propusese să plece cu salariul la zi, fără alte drepturi. Varga a calculat că ar mai fi avut de achitat despăgubiri și pentru oamenii din staff-ul lui Petrescu, de aceea a acceptat să-l mai păstreze pe Dan pentru o vreme.

Rezultatele din Conference și din campionat pot să mențină colaborarea sau s-o încheie în iarna aceasta. Dacă nu-și va găsi Contra o altă formație între timp, el îl va înlocui pe Petrescu, un tehnician ale cărui succese din România nu-i mai asigură imunitatea.

error: Content is protected !!