Ce se schimbă la CFR Cluj după întâlnirea dintre Neluțu Varga și Dan Petrescu

Updated on septembrie 26, 2022 Neluțu Varga și Dan Petrescu  au avut, în cele din urmă, mult așteptata întâlnire, care a tot fost amânată din pricina stării de sănătate a antrenorului.

Discuția ar fi fost chiar una liniștită, în care Neluțui Varga și Dan Petrescu au lămurit trei aspecte privind viitoarea colaborare, transmite Prosport. 

Ce se schimbă la CFR Cluj după întâlnirea dintre Neluțu Varga și Dan Petrescu 1

1. Varga, către Petrescu: „N-am vrut să te dau afară”

În primul rând, Dan Petrescu și Neluțu Varga au tranșat povestea plecării antrenorului. Finanțatorul i-ar fi spus că nu a intenționat să-l demită și că discursul său a fost greșit înțeles.

În schimb, i-a declarat lui Petrescu îngrijorarea sa privind situația din clasamentul grupei de Nations League și s-a vorbit despre importanța calificării în primăvara europeană, ca un obiectiv obligatoriu de atins în acest sezon de către CFR, alături de câștigarea campionatului.

2. Finanțatorul, nemulțumit de joc

Al doilea subiect atins a fost cel al jocului prestat de CFR. Finanțatorul Varga i-ar fi repetat lui Petrescu că este nemulțumit de nivelul jocului echipei și de faptul că CFR nu își creează mai multe ocazii și că și-a pierdut și siguranța defensivă.

Alături de lipsa rezultatelor în cupele europene, această problemă a fost remarcată și de spectatorii care îi cereau demisia lui Dan Petrescu și de mai mulți oameni de fotbal. Antrenorul ar fi garantat că CFR va juca mai bine după integrarea noilor transferuri, când va avea mai multe opțiuni la dispoziție.

3. Promovarea tinerilor, noua strategie din Gruia

Un alt aspect față de care Varga s-ar fi declarat interesat a fost cel privind promovarea jucătorilor tineri. Finanțatorul CFR-ului i-a cerut lui Dan Petrescu să le ofere mai multe șanse de joc fotbaliștilor cu potențial de creștere, care ar putea fi vânduți, spunându-i că își dorește și această strategie în viitorul apropiat.

Cu toate că a câștigat ultimele 5 campionate, CFR nu a avut transferuri spectaculoase, bazându-se în special pe fotbaliști cu experiență, care nu erau interesanți pentru cluburi ce pot plăti sume importante. Claudiu Petrila sau Yeboah sunt fotbaliștii de sub 22 de ani care ar prezenta interes pentru scouteri și pe care clujenii speră să-i vândă.

error: Content is protected !!