Dan Petrescu, noi precizări despre plecarea de la CFR Cluj: „Am fost foarte bolnav. Eu n-am zis că vreau să plec de la CFR Cluj. N-am înțeles nimic din ce a fost”

Updated on septembrie 23, 2022 Dan Petrescu susține că nu-și dorește să plece de la CFR Cluj și că există numai două variante ca acest lucru să se întâmple: Nelu Varga să-l dea afară și automat să-i plătească clauza de reziliere în valoare de 400.000 de euro, ori această sumă să fie plătită de un club important care să-l oferteze.

„Am fost foarte bolnav, acum sunt mult mai bine. Am făcut două teste de COVID, sunt negative. A fost o răceală. Azi am început antrenamentele. Eu n-am zis că vreau să plec de la CFR. Cineva a vrut să arunce o informație, n-am înțeles de ce s-a făcut atâta tam-tam. M-a sunat multă lume și n-am vrut să vorbesc. Am vrut să mă fac bine. N-am înțeles nimic din ce a fost. Nu vreau să plec de la CFR!

Dan Petrescu, noi precizări despre plecarea de la CFR Cluj: „Am fost foarte bolnav. Eu n-am zis că vreau să plec de la CFR Cluj. N-am înțeles nimic din ce a fost” 1

Dacă cei din conducere vor considera că n-am rezultate, n-am ce să fac. Eu nu sunt patronul echipei să decid. Am contract doi ani, vreau să-i duc la capăt. Dacă mă dau afară, trebuie să-mi plătească clauza de 400.000 de euro. E foarte simplu. Sau poate să vină o echipă din Anglia, una foarte bună, să-mi plătească clauza și să mă ia. Doar așa pot să plec de la CFR, sunt singurele variante, dar eu nu vreau să plec.

În contractul meu nu scrie că trebuie să iau campionatul, să intru în grupe. Am un salariu și iau bonusuri dacă iau campionatul sau mă calific în grupe. Nu e o clauză care să spună că plec dacă sunt pe ultimul loc. E foarte clar contractul, cu salariu și clauza de reziliere! Trebuie respectat de club, ca peste tot. Eu consider că mi-am făcut datoria. Stau 12 ore la club, 7/7, de ce trebuie să plec eu de la clubul ăsta?

Sunt unii care vor să plec, dar nu din club! S-au plictisit să câștige CFR campionatul. Știți că iau campionatul dacă rămân eu. Patronul poate să zică ce vrea. Ce pot să fac eu dacă e nemulțumit de cum joacă echipa? Toată lumea poate să spună ce vrea, e democrație. Patronul are voie să zică ce vrea el! Eu am voie să zic ce vreau, restul e cancan!”, a declarat Petrescu, citat de gsp.ro.

Neluțu Varga, apărat în conflictul cu Dan Petrescu: “Un jucător cu 12.000 € pe lună n-a jucat niciun minut în 4 ani!”

Un motiv de dispută este reprezentat de salariile mari plătite de club jucătorilor din echipă. Astfel, patronul lui CFR Cluj a declarat în ultima vreme că fotbaliștii au salarii mari, sugerând că Petrescu nu are de ce să se plângă.

Marcel Pușcaș (61 de ani) a intervenit în această dispută și a fost de acord cu poziția lui Varga. Fostul mijlocaș a descoperit că există câteva probleme la CFR Cluj cu salariile plătite elevilor lui Petrescu și a oferit și un exemplu grăitor.

“Nu vreau să-i dau numele, dar din informațiile mele, la CFR există un jucător plătit cu 12.000 de euro pe lună și în patru ani nu a jucat niciun minut. Nici măcar un minut. E normal, ca patron, să iei foc”, a declarat Pușcaș, citat de digisport.ro.

Miercuri, Varga a vorbit despre situația financiară a clubului și a ținut chiar să spună, cu cifre, ce salarii primesc elevii lui Petrescu.

“El vorbeşte (n.r. Dan Petrescu) că ne-a produs nouă bani? În afara faptului că în deficit a produs, n-a produs nimic. A cerut întotdeauna mai mult decât e necesar.

Are 40-50 de jucători. Toţi au salarii mari. La noi nu există decât 10-15-20.000-30.000 de euro salariu. Deci astea-s salariile”, a declarat Varga

error: Content is protected !!