Fostul jucător al lui CFR Cluj, Roberto de Zerbi, numit antrenor la un club din Premier League

Updated on septembrie 19, 2022 Fostul jucător al lui CFR Cluj și antrenor al lui Shakhtar Donetsk și Sassuolo, Roberto de Zerbi, a fost numit antrenor la echipa engleză din Premier League, Brighton & Hove Albion FC.

Italianul, în vârstă de 43 de ani, a rămas fără loc de muncă de când a plecat de la Shakhtar, în iulie, din cauza războiului din Ucraina. De Zerbi a semnat un contract pe patru ani la Amex Stadium, sub rezerva obținerii unui permis de muncă, informează stiripesurse.ro.

Fostul jucător al lui CFR Cluj, Roberto de Zerbi, numit antrenor la un club din Premier League 1

El a fost prima opțiune a lui Brighton pentru a-l înlocui pe Graham Potter, care a demisionat pentru a-l înlocui pe Thomas Tuchel la Chelsea în această lună.

Fostul mijlocaș al lui CFR Cluj și Napoli, De Zerbi, care a impresionat în cei trei ani în care a fost antrenor la clubul italian Sassuolo, și-a adus cu el staff-ul de antrenori, deși toți vor avea nevoie de permis de muncă.

De Zerbi este doar al treilea manager permanent al lui Brighton de la demisia lui Sami Hyypia în 2014.

Aflată pe locul patru în Premier League, echipa nu a mai jucat de la plecarea lui Potter, meciurile cu Bournemouth și Crystal Palace fiind amânate.

Roberto De Zerbi a venit la CFR Cluj pe 1 februarie 2010, când avea 30 de ani, împrumutat de la Napoli, și a jucat până în iunie 2012. Pe lângă cele două titluri de campioană, mijlocașul italian a cucerit și o Cupă a României, în 2010. În Liga 1 a bifat 22 de apariții şi a marcat de opt ori, scrie digisport.ro.

Roberto De Zerbi a precizat că în timpul cât a fost jucător la CFR Cluj și-a pregătit cariera de antrenor. “Am fost încântat la Cluj. Au fost atât de mulți străini, culturi diferite în echipă. Luând un pic de la toată lumea, mi-am dat seama că mi-a plăcut să văd jocul dintr-o altă perspectivă. Seara n-am avut prea multe de făcut și am studiat fotbalul”, a spus antrenorul într-un interviu acordat în Gazzeta dello Sport, in urmă cu 3 ani.

error: Content is protected !!