Video Inundații. Zidul de susținere al unui drum din Dej, rupt de ape

Updated on septembrie 11, 2022 O bucata dintr-un zid de sustinere de pe strada Siret din Dej s-a prabusit ieri din cauza ploilor puternice.

Cel mai probabil problema era mai veche, iar apa a sapat sub strada de-a lungul unei perioade de timp mai lunga. Doar norocul a facut ca nimeni sa nu fie surprins de bolovanii cazuti din zid, care au ajuns in curtea unei case, scrie dejeanul.ro.

Video Inundații. Zidul de susținere al unui drum din Dej, rupt de ape 1

In urma apelului la 112, la fata locului a fost trimisa o autospeciala de pompieri de la Dej, iar pompierii au ramas in zona pentru a supraveghea situatia. La fata locului vor fi trimisi si politistii, care vor stabili daca se mai poate circula in siguranta pe strada Siret, deoarece bucata de zid cazuta sustinea fundatia acestei strazi.

In anul 2018, zidul respectiv era si peretele unei case parasite care s-a prabusit din senin. Desi strada a fost refacuta, muncitorii au turnat un nou zid din beton doar pe o portiune scurta, in rest, lasand ca sustinere pentru strada peretele care astazi a cazut.

O ploaie torentiala de 15 minute a fost suficienta pentru ca sistemul de canalizare stradala din Dej sa isi arate din nou ineficienta. Suvoaiele de apa au curs pe strazi ca printr-un rau, iar canalizarea, mult subdimensionata in zona Dobrogeanu Gherea, nu a facut fata.

Trecatorii, resemnati ca nu vor mai ajunge acasa uscati, au trecut pe trotuare prin apa pana la glezne. Pe strazi, soferii au riscat sa treaca cu masinile prin apa, pentru ca in multe locuri gurile de canal au ramas descoperite, capacele fiind luate de suvoaie.

error: Content is protected !!