Emil Boc anunță deblocarea proiectului metroului din Cluj. Prețul crește cu 35%

Updated on septembrie 9, 2022 Primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat deblocarea proiectului metroului de la Cluj.

“Luni voi convoca o ședință extraordinară de Consiliul local. La fel și domnul Pivariu va convoca, la Florești. Trebuie să actualizăm indicatorii tehnico-economici ai proiectului metroului. Va fi o creștere a prețului de 35%, determinată de creșterea prețului tuturor materialelor de construcții.

Emil Boc anunță deblocarea proiectului metroului din Cluj. Prețul crește cu 35% 1

Urmează ca apoi indicatorii tehnico-economici să fie aprobați și la București, după care licitația va continua”, a spus Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Contractul metroului avea o valoare de 6,66 miliarde de lei (1,3 miliarde euro) și se întinde pe opt ani. Acum, va ajunge la 1.8 miliarde euro. Proiectul mizează pe o finanțare de 300 de milioane de euro din PNRR și este asumat de Guvernul României.

La evaluarea ofertelor, prețul (componenta financiară) va conta în proporție de 55%, restul urmând a fi acordat pentru propunerea tehnică. Ofertantul trebuie să dovedească o medie a cifrei de afaceri generală pentru ultimele trei exerciții financiare încheiate, respectiv 2019, 2020, 2021, de cel puțin 7.000.000.000 de lei sau echivalent valută.

error: Content is protected !!