Sumă uriașă achitată la CFR Cluj! Patronul Nelu Varga și-a plătit datoriile față de jucători. „Vrea să treacă de grupele ECL”

Updated on septembrie 6, 2022 Dan Petrescu a scăpat de o mare problemă, care se perpetuase din sezonul precedent, restanțele salariale, dar și alte bonusuri din precedentul sezon, când CFR a cucerit al 5-lea titlu consecutiv, anunță GSP.

Ieri, finanțatorul Nelu Varga a achitat toate aceste datorii, suma totală ridicându-se la 4,6 milioane de euro.

Sumă uriașă achitată la CFR Cluj! Patronul Nelu Varga și-a plătit datoriile față de jucători. „Vrea să treacă de grupele ECL” 1

Este vorba despre salariile cumulate pentru lunile mai, iunie și iulie, precum și de primele de victorie din campionatul trecut, 1.000 de euro pentru fiecare victorie, inclusiv în play-off.

De asemenea, s-a plătit către jucători și bonusul suplimentar pentru calificarea, pentru al doilea an consecutiv, în grupele Conference League, câte 5.000 de euro.

Un adaos care nu figura în contractele acestora, dar pe care conducerea clubului l-a anunțat chiar înainte de meciul decisiv, cu Maribor, câștigat cu 1-0.

Chiar și așa, încă nu au fost acoperite toate restanțele acumulate de club. Au mai rămas de amortizat și primele pentru câștigarea campionatului.

O sumă consistentă, având în vedere că sumele sunt cuprinse între 10.000 și 50.000 euro, în funcție de contracte, de numărul de meciuri și de contribuția fiecăruia la obținerea ultimului titlu. Acestea au ca termen de achitare finalul lunii octombrie.

„Domnul Varga a ținut neapărat să facă acest efort financiar ca să nu mai fie niciun fel de discuții în vestiar și jucătorii să-și poată vedea liniștiți doar de fotbal. Își dorește ca în acest sezon echipa să aibă rezultate mult mai consistente în Europa Conference League și să treacă de faza grupelor”, au dezvăluit pentru Gazeta Sporturilor surse apropiate grupării din Gruia.

Lotul CFR-ului pentru grupele Conference League

CFR Cluj a trimis către UEFA lista cu jucătorii pe care se va baza în grupele Conference League, iar pe aceasta nu se găsesc nume precum Jefte Betancor, aproape de transferul în Cipru, Gabriel Debeljuh, accidentat și Ze Gomes, fotbalist abia sosit în Gruia, transmite Spotmedia.

Lista de jucători a CFR-ului pe care se va baza Dan Petrescu în grupele Conference League:

Portari: Cristian Bălgrădean, Simone Scuffet

Fundași: Jean Claude Billiong, Christopher Braun, Karlo Brucic, Andrei Burcă, Yuri Matias, Denis Kolinger, Cristian Manea, Mario Camora

Mijlocași: Mihai Bordeianu, Lovro Cvek, Ciprian Deac, Ovidiu Hoban, Karlo Muhar, Claudiu Petrila, Roger.

Atacanți: Sergiu Buș, Vito Hammershoy, Rangelo Janga, Cephas Malele, Alexandru Păun, Emmanuel Yeboah.

Program CFR Cluj în grupele Conference League:

Prima etapă: 8 septembrie, 19:45: Ballkani – CFR Cluj
Etapa 2: 15 septembrie, 19:45: CFR Cluj – Sivasspor
Etapa 3: 6 octombrie, 22:00: Slavia Praga – CFR Cluj
Etapa 4: 13 octombrie, 19:45: CFR Cluj – Slavia Praga
Etapa 5: 27 octombrie, 22:00: Sivasspor – CFR Cluj
Etapa 6: 3 noiembrie, 19:45: CFR Cluj – Ballkani

error: Content is protected !!