Foto Cluj. Casa cu moară din Râșca, laude din partea arhitectului șef al județului. ”Un excelent exemplu care păstrează arhitectura tradițională”

Updated on august 30, 2022 Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță a lăudat arhitectura rurală a pensiunii Casa cu moară din comuna Râșca.

”Un excelent exemplu care păstrează arhitectura tradițională și propune o construcție nouă cu respectul cuvenit contextului existent. Așa îmi imaginez că ar trebui să fie imaginea turismului rural!
Felicitări arhitecților și proprietarilor! Frumoasă și povestea Casacumoara.ro!”, a scris arhitectul pe Facebook.

Foto Cluj. Casa cu moară din Râșca, laude din partea arhitectului șef al județului. ”Un excelent exemplu care păstrează arhitectura tradițională” 1

“Numele pensiunii agroturistice Casa cu Moară a fost data tocmai datorită acestei frumuseți care a trecut examenul timpului și am reușit să îi scoatem în evidență splendoarea dată de patina naturală, unde am investit timp, energie și suflet tocmai pentru a crea un loc deosebit, unde putem admira și depăna amintiri, să savurăm un vin bun sau doar să citim ceva relaxant”, spun cei de la Casa cu Moara. 

Moara din curte este ultima funcțională din comuna Râșca. Aceasta este restaurată și servește drept loc de relaxare pentru oaspeti.

Foto Cluj. Casa cu moară din Râșca, laude din partea arhitectului șef al județului. ”Un excelent exemplu care păstrează arhitectura tradițională” 2 Foto Cluj. Casa cu moară din Râșca, laude din partea arhitectului șef al județului. ”Un excelent exemplu care păstrează arhitectura tradițională” 3

Aici se găsește o masa multifuncțională (billiard, tenis de masa și air hokey), o masa cu două bănci pentru luat masa, pentru o băută, o poveste. ” În curte se mai află și fosta primărie, care a fost de-a lungul timpului sediu de poliție și dispensar. “În viitor, ne dorim să recondiționăm și acest loc și să-l transformăm în spații de cazare. ”

error: Content is protected !!