Clujul, în topul județelor din România în ce privește speranța de viață. Un clujean trăiește, în medie, 77,47 de ani

Updated on august 26, 2022 Potrivit datelor INS, Vâlcea este județul cu cea mai mare speranță de viață, acesta fiind și singurul județ în care acest indicator depășește 80 de ani. Este urmat de București (78,4 ani), Cluj (77,47 ani), Brașov (77,37 ani) și Sibiu (76,9 ani) .

La capătul celălalt al clasamentului, acolo unde speranța de viață este cea mai mică, găsim Tulcea (73,2 ani), Giurgiu, Călărași și Satu Mare (74,2 ani), transmite hotnews.ro.

Clujul, în topul județelor din România în ce privește speranța de viață. Un clujean trăiește, în medie, 77,47 de ani 1

Clasamentul pe județe al speranței de viață nu spune că oamenii dintr-un anumit județ (cu o speranță de viață mai mică decât în altul) au o sănătate mai precară decât cei care populează alt județ, speranța de viață ținând cont și de obiceiuriurile culinare ale locului, de politicile publice și de stilurile de viață.

Noile date publicate de INS sugerează un județ din sud, dar datele la nivelul României diferă în mediul urban față de rural.

Lucrurile arată diferit dacă consulți datele din mediul rural față de mediul urban. Și, deși în medie, în România speranța de viață la oraș e mai mare cu circa 3 ani decât în mediul rural, există două județe în care la țară se trăiește mai mult: Hunedoara și Vâlcea.

Speranța de viață este o medie. Dacă ai doi copii și unul moare înainte de prima zi de naștere, dar celălalt trăiește până la vârsta de 70 de ani, speranța lor medie de viață este de 35.

De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că în trecut existau niveluri ridicate de mortalitate infantilă. Cea mai mare parte a istoriei omenirii a fost afectată de ratele scăzute de supraviețuire în rândul copiilor, iar asta continuă în diferite țări și astăzi.

error: Content is protected !!