Ce suspendare riscă ”U” Cluj după bannerele afișate de fanii echipei la meciul cu Sepsi

Updated on august 23, 2022 Meciul dintre Universitatea Cluj și Sepsi Sfântu Gheorghe a fost întrerupt în minutul 26 de către arbitrul Sebastian Colțescu. Jucătorii celor două echipe au fost trimiși la vestiare, în urma unor scandări xenofobe ale fanilor echipei Universitatea Cluj.

Meciul a fost oprit pentru 10 minute, apoi a fost reluat. Sebastian Colțescu le-a transmis gazdelor că are toleranță zero față de scandările xenofobe.

Ce suspendare riscă ”U” Cluj după bannerele afișate de fanii echipei la meciul cu Sepsi 1

Romario Pires, căpitanul “șepcilor roșii” s-a dus către peluză pentru a discuta cu fanii și pentru a-i ruga să nu mai scandeze împotriva Ungariei, informează digisport.ro.

La meciul cu Sepsi, fanii au afișat mai multe bannere provocatoare.

“4 iunie 1920. 4 august 1919. Ținutul Secuiesc nu există”, “Cum visul Ungariei Mari și al Ținutului Secuiesc trebuie spulberat din fașă / Așa și echipele hortyste Sepsi, Ciuc și Odorhei eliminate de pe-a fotbalului hartă”, “Investițiile guvernului maghiar în sportul românesc sunt lipsite de interese ascunse… acestea fiind evidente!”, sunt mesajele afișate de suporterii echipei clujene.

Ce suspendare riscă ”U” Cluj după bannerele afișate de fanii echipei la meciul cu Sepsi 2

În urma acestui incident cu tentă xenofobă, Universitatea Cluj riscă suspendarea terenului pentru următorul meci de pe teren propriu în Liga 1, dar și o amendă considerabilă din partea Comisiilor FRF.

În plus, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) se poate autosesiza în acest caz pentru a aplica sancțiuni separate.

error: Content is protected !!