Unde se face AQUA PARK-ul din Cluj-Napoca. Emil Boc a anunțat locația

Updated on august 22, 2022 Primarul Emil Boc a anunțat noua locație propusă pentru realizarea unui aqua park în Cluj-Napoca.

“Prin efortul colegilor mei, a reușit să avem o suprafață curată din punct de vedere juridic, de circa 5.5 ha, în zona ștrandului SUN, Cora, pe care o cunoașteți. Suprafața actuală e de 1.5 ha, acolo unde sunt acum bazinele, diferența a fost obținută prin câștigarea de către municipalitate a unor procese juridice.

La un vot distanță este demararea studiilor de fundamentare, apoi de fezabilitate, prin concesiune de lucrări publice”, a declarat edilul, citat de Ziua de Cluj.

Unde se face AQUA PARK-ul din Cluj-Napoca. Emil Boc a anunțat locația 1

Primăria Turda vrea să construiască aquapark de 32 de milioane de euro din fonduri europene

Proiecte pentru aqua-park-uri au fost lansate în mai multe locații din județ. În Turda, primăria a lansat în dezbatere publică Planul Urbanistic Zonal care cuprinde construcția unui aquapark în partea estică a municipiului. Proiectul este estimat la 32 de milioane de euro și va depăși ca suprafață aquaparkul Nymphaea de la Oradea.

Aquaparkul de la Turda va fi construit pe malul râului Arieș, într-o zonă pe care Primăria vrea să o transforme într-un spațiu sportiv și de agrement. Proiectul, care va fi realizat din fonduri europene, se află în imediata apropiere a Sălii Polivalente aflate în construcție.

”Pentru aquapark va începe construcția în scurt timp. Îl facem în zona stadionului, acolo unde noi am început să creem un pol sportiv și de agrement. Lângă aquapark va fi și un bazin de înot olimpic, acolo se construiește și Sala Polivalentă. Locația o avem depusă la Comunitatea europeană pentru a fi edificat acest aquapark. Investiția se ridică la aproximativ 32 de milioane de euro și se întinde pe 17 hectare, o suprafață dublă față de cea de la Nymphaea. (Cristian Matei) Documentațiile preliminare necesare construcției acestui aquapark au fost finalizate și după dezbaterea și votarea Planului Urbanistic Zonal va fi lansată licitația de execuție”, susține primarul, citat de g4media.ro.

Edilul Cristian Matei apreciază că în doi ani ar putea fi inaugurat primul aquapark din județul Cluj.

”Avem studiul de fezabilitate finalizat și avem PUZ-ul pentru toată zona respectivă. Lansăm acest PUZ în dezbatere publică, după care vom trece la avizări, în rest având pregătit totul pentru a putea lansa licitația. Eu zic că undeva la mijlocul anului 2024, toamna lui 2024, acest aquapark ar trebui să fie finalizat”, explică primarul.

Un proiect pentru construcția unui aquapark mai are există și la primăria comunei Chinteni. Acesta se află la faza obținerii avizelor, banii pentru construcția lui urmând să fie asigurați din fonduri guvernamentale.

error: Content is protected !!