RO ALERT la Cluj. Rupere de nori la pelerinajul cu 20.000 de credincioşi de la mănăstirea Nicula. Avertizare de cod roşu

Updated on august 14, 2022 Meteorologii au emis duminică după-amiaza o avertizare Cod roșu de ploi valabilă în județul Cluj. A fost rupere de nori pe dealul de la Nicula, acolo unde încă de ieri pelerinii au venit să se roage la mănăstire, conform tradiţiei anuale de Sfânta Maria.

Din cauza condiţiilor meteo slujba a fost întreruptă, iar oamenii s-au adăpostit sub umbrele şi folii de plastic.

RO ALERT la Cluj. Rupere de nori la pelerinajul cu 20.000 de credincioşi de la mănăstirea Nicula. Avertizare de cod roşu 1

ISU Cluj a transmis în urmă cu câteva minute un mesaj RO Alert.

„Avertizare meteo COD PORTOCALIU, Bijelie, descărcări electrice, grindină, avere torențiale care vor cumula local 35-40 l/mp până la ora 20,00. Luați măsuri de autoprotecție!”, se arată în mesajul transmis de ISU Cluj.

A început cel mai mare pelerinaj al verii! 20.000 de credincioşi din toate colţurile ţării au venit la Mânăstirea Nicula pentru a se ruga la icoana Maicii.

Voluntarii au pregătit 5.000 de porţii de mâncare pentru cei care au ajuns flămânzi la lăcașul de cult din Ardeal.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este importantă peste tot în lumea creștină, dar pentru transilvăneni are o profunzime aparte.

Zeci de mii de pelerini sunt așteptați astăzi la Mănăstirea Nicula pentru a se ruga la icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni.

error: Content is protected !!