Câți bani a încasat CFR Cluj după ce s-a calificat în turul trei preliminar din Conference League!

Updated on iulie 28, 2022 CFR Cluj s-a calificat în turul trei preliminar din Conference League, după ce a trecut de Inter D’Escaldes ( scor 3-0 în tur și 1-1 în retur).

Clubul condus de Nelu Varga va încasa 550.000 de euro pentru calificarea în turul trei preliminar, însă aceasta ar putea crește mult mai mult dacă ardelenii vor ajunge până în grupele competiției.

Câți bani a încasat CFR Cluj după ce s-a calificat în turul trei preliminar din Conference League! 1

Trei milioane de euro va încasa CFR Cluj dacă va reuși să ajungă până în faza grupelor. Pentru fiecare victorie din grupe, CFR Cluj va încasa 500.000 de euro, în timp ce un egal este răsplătit cu 166.000 de euro, informează digisport.ro.

Cine este Șahtior Soligorsk, viitoarea adversară a CFR-ului în Conference League

Șahtior Soligorsk a terminat pe primul loc în prima ligă din Belarus sezonul 2020-2021, cel care a determinat calificarea formației în cupele europene pentru actuala ediție.

Campionatul din Belarus se dispută pe sistemul primăvară-toamnă, adică începe martie și se sfârșește în luna noiembrie. Momentan, după 14 meciuri jucate, cu unul mai puțin față de Bate Borisov, liderul la zi al campionatului, cu 29 de puncte, formația din Soligorsk are 27 de puncte adunate.

Șahtior Soligorsk a ajuns în Conference League la fel ca gruparea lui Dan Petrescu, după ce a pierdut în primul tur preliminar al Champions League, în fața celor de la Maribor. Aceștia au beneficiat de o statutul de “lucky loser” și au primit acces direct în turul 3 la Conference League, spre deosebire de CFR Cluj, care a fost nevoită să joace o dublă manșă cu Inter D’Escaldes.

Prima reacție de la CFR Cluj, după egalul rușinos din Andorra: „Vântul poate fi o explicație la acea greșeală a lui Bălgrădean”

CFR s-a făcut de râs în Andorra, acolo unde a fost dominată copios de Inter d’Escaldes, clujenii obținând un rezultat de egalitate dintr-o lovitură de la 11 metri. Bilașco a vorbit despre jocul ardelenilor și s-a declarat nemulțumit de prestația elevilor lui Dan Petrescu.

„Nu a fost un meci reușit, dar important e că ne-am calificat. Au fost momente mai puțin bune în timpul jocului în care am fost surprinși. Am crezut că va fi un meci mai ușor, dar ei au reușit să se mobilizeze și au fost foarte periculoși la faze fixe. Ne-au surprins și cu unele mingi lungi. Puteam marca și noi pe final și să câștigăm, poate că era un rezultat echitabil, dar cred că cel mai important e că ne-am calificat. Cu toții ne-am fi așteptat la altceva. Într-adevăr a fost o deplasare foarte lungă, dar ar fi ușor să găsim acum scuze pentru acest meci mai puțin reușit. Cred că e important să ne adunăm după această deplasare, avem meci destul de greu în campionat”, a declarat Bilașco, citat de Monitorul de Cluj. 

Bilașco a comentat și faza golului marcat de andorrezi, venit în urma unei mari gafe a lui Cristi Bălgrădean.

„Nu știu dacă ați putut observa. Aici e un vânt pe care nu l-am mai întâlnit. Suntem între munți și e curent. Mingile sunt ușoare, chiar vorbeam cu băieții că au o traiectorie ciudată. Poate fi o explicație la acea greșeală a lui Bălgrădean. Dar acum știți cum e…”, a mai precizat Bilașco.

error: Content is protected !!