Cluj: Reciclezi și călătorești gratuit cu transportul public

Updated on iulie 25, 2022 Primăria Cluj-Napoca anunță un nou proiect pilot pentru colectare selectivă. Începând de astăzi, la Piața agroalimentară Zorilor este amplasat un container pentru colectarea deșeurilor provenite din ambalaje de băuturi – sticlă, plastic, aluminiu/metal.

În schimbul ambalajelor reciclate, clujenii pot obține un bilet gratuit cu două călătorii pentru transportul public urban.

Cluj: Reciclezi și călătorești gratuit cu transportul public 1

Un astfel de punct de colectare selectivă va fi deschis și la Piața agroalimentară Flora din cartierul Mănăștur. În funcție de feedbackul primit de la utilizatori, proiectul va fi permanentizat și extins.

Obiectivul Primăriei este stimularea cetățenilor cu privire la colectarea selectivă, dar și încurajarea alegerii transportului în comun ca alternativă la utilizarea mașinii, susținând astfel Misiunea U.E. „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030” și „Acordul pentru Orașele Verzi” la care municipiul nostru s-a aliniat.

Biletul gratuit poate fi obținut urmând pașii de mai jos:

– Adu ambalajele fără lichide sau alte substanțe toxice, cu eticheta intactă și fără a fi presate la aparatul amplasat în zona pieței agroalimentare din Zorilor;
– Recipientele din sticlă pot avea maximum 1,5l, iar PET-urile maximum 3l;
– Introdu fiecare ambalaj, unul câte unul, în partea rotundă a containerului, luminată cu verde;
– Nu forța ambalajul pentru a-l introduce în partea luminată cu verde. Durează câteva secunde procesul de detectare a ambalajului;
– Așteaptă voucherul cu sumarul ambalajelor introduse și detalii despre recompensă;
– Aparatul va elibera câte un voucher pentru fiecare tip de ambalaj introdus;
– La 15 ambalaje reciclate ai un bilet cu 2 călătorii pentru transportul în comun, care poate fi ridicat de la punctele sau centrele de vânzare a biletelor CTP – Compania de Transport Public Cluj-Napoca.

error: Content is protected !!