(Foto) AȘA DA! Cabană din zona de munte din Cluj lăudată

Updated on iulie 22, 2022 Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a lăudat o cabană din zona de munte.

“Dacă tot e perioada de vară când cabanale sunt la mare căutare, m-am gândit să prezint câteva proiecte de cabane in zona montană. Aspectul cel mai important la proiectarea unei case în mediul rural montan este contextul și modul în care construcția propusă se integrează în acesta. Este o linie fină care trebuie păstrată, o linie a armoniei și a respectului față de peisaj și față de natură.

(Foto) AȘA DA! Cabană din zona de munte din Cluj lăudată 1

Construcția trebuie să fie așezată cu grijă pe amplasament astfel încât impactul asupra peisajului și naturii să fie minim. Ea trebuie să ajungă să fie percepută ca parte a peisajului, a contextului – ca și cum ar fi fost mereu acolo – și nu ca un element care face notă discordantă. Să respecte cadrul natural și să contribuie prin cromatică, materialitate, volum la armonia peisajului.

Exemplul unei cabane proiectate armonios în zona montană – localitatea Beliș. Felicitări! Echipa de proiectare: arh.urb. Greceniuc Alex, arh. Tiberiu Bucur, arh. Buta Alexandru, arh. Tirziu Sergiu”, a transmis Claudiu Salanță.

(Foto) AȘA DA! Cabană din zona de munte din Cluj lăudată 2 (Foto) AȘA DA! Cabană din zona de munte din Cluj lăudată 3 (Foto) AȘA DA! Cabană din zona de munte din Cluj lăudată 4

error: Content is protected !!