Cine este Simone Scuffet, noul portar al celor de la CFR Cluj cu 49 de meciuri în Serie A și Cupa Italie

Updated on iulie 18, 2022 Simone Scuffet (26 de ani) a semnat cu CFR Cluj și este în mod oficial noul jucător al campioanei României. Scuffet debuta la prima echipă a lui Udinese la 17 ani, pe când antrenor era Francesco Guidolin, iar trupa pentru care evolua legandarul Antonio Di Natale se lupta pentru locurile de Champions League.

Într-un articol din 2015 al celor de la Bleacher Report, era prezentată situația italianului, care în 2014 a luat prin surprindere pe toată lumea și a fost titularizat în locul lui Zeljko Brkic. Scuffet și-a păstrat poziția în primul 11 și a avut o serie impresionantă de meciuri, în care evoluțiile sale au fost pe măsură.

Cine este Simone Scuffet, noul portar al celor de la CFR Cluj cu 49 de meciuri în Serie A și Cupa Italie 1

Datorită staturii sale impozante, imediat presa din Italia l-a comparat cu Gianluigi Buffon, pe atunci omul numărul 1 al lui Juventus. La 18 ani, Scuffet a ajuns să aibă o cotă de piața fantastică, de 6 milioane de euro, conform transfermarkt, și se vorbea de interesul forțelor din Serie A pentru el, scrie digisport.ro.

După doar un sezon a pierdut primul 11 și a fost împrumutat în vara anului 2015 de Udinese la Como. În 2016 a revenit la Udine, însă a strâns în 3 sezoane doar 24 de partide.

Au urmat alte două împrumuturi, în Turcia, la Kasimpasa, și Serie B, la Spezia, iar în 2021 a fost luat cu 300.000 de euro de Apoel Nicosia. În Cipru a jucat în 24 de partide, 5 dintre ele fiind fără gol primit, dar a fost lăsat să plece după doar un an.

Anumite informații vorbesc despre lipsa de inconstanță pe care o are și faptul că pare dezinteresat ca fiind principalele motive ale decăderii sale.

În cursul zilei de duminică, campioana României a anunțat venirea lui Simone Scuffet.

“Bun venit, Simone Scuffet

Suntem bucuroși să vă anunțăm că Simone Scuffet, portarul italian în vârstă de 26 de ani, a semnat cu CFR Cluj!

Goalkeeper-ul italian a evoluat în carieră la Udinese, echipă pentru care a bifat 49 de meciuri în Serie A și Cupa Italiei, Spezia, Como, Kasimpasa, iar în ultimul sezon a jucat în Cipru la Apoel Nicosia și a apărat de 24 de ori.

Îi dorim multă baftă și cât mai multe realizări la CFR Cluj!”, a fost anunțul celor de la CFR.

error: Content is protected !!