Locul de lângă Cluj unde natura a creat un jacuzzi natural. Se află la doar 45 de km

Updated on iulie 5, 2022 Un loc mai puțin călcat de turiști este zona Cascadei Ciucaș, locul unde natura a creat un jacuzzi natural și care se află la 45 de kilometri de Cluj.

Apa, care vine de pe un versant, a săpat în stâncă și a format, în timp, un jacuzzi natural. Chiar dacă accesul este mai dificil spre cascadă, natura este spectaculoasă. Pentru a ajunge în zona respectivă, trebuie să parcurgeți câțiva kilometri din satul Cheia cu mașina și, apoi, doar la pas, scrie cancan.ro.

Locul de lângă Cluj unde natura a creat un jacuzzi natural. Se află la doar 45 de km 1

Pentru a ajunge la Cascada Ciucaș, aveți două variante: fie mergeți prin pădure, care este un traseu mai ușor de parcurs, fie mergeți pe cel dificil, dar mai scurt. Rețineți că trebuie, întotdeauna, să aveți echipamentul necesar!

Cascada Ciucaș are în jur de trei sau patru metri înălțime, iar apa ar putea ajunge chiar și până la 24 de grade Celsius, chiar dacă este zonă de munte. Apa nu este foarte adâncă, însă trebuie să aveți mare grijă.

Locul de lângă Cluj unde natura a creat un jacuzzi natural. Se află la doar 45 de km 2 Locul de lângă Cluj unde natura a creat un jacuzzi natural. Se află la doar 45 de km 3 Locul de lângă Cluj unde natura a creat un jacuzzi natural. Se află la doar 45 de km 4

(foto bluedot.ro )

Cum ajungi a cascadă

Cascada Ciucaș se află la circa 50 de kilometri de Cluj Napoca, urmând traseul Turda – Mihai Viteazu – Cornești – pasul Moldovenești.

După ce trecem râul Aries va trebui sa cotiți spre dreapta, împrejurul raului si apoi străbateți un drum pietruit pentru o distanta de câțiva kilometri.

Cazare în zonă

La nici 10 minute de cascadă se află Cabana Poarta Apusenilor care iți oferă posibilități de cazare multiple.

Obiective turistice de vizitat în apropiere

Cascada este la mica distanta de Cheile Turzii. In regiune se afla și statiunea Baile Turda, celebra prin posibilitatile de recuperare balneara.

error: Content is protected !!