Cât te costă să ajungi de la Cluj pe litoralul românesc cu mașina, avionul sau trenul

Updated on iunie 20, 2022 Clujenii care vor să meargă pe litoralul românesc în această vară au la dispoziție trei alternative de transport, cu mașina, avionul sau cu trenul.

Dintre cele 3 opțiuni, trenul rămâne cea mai ieftină variantă, iar avionul, evident, cea mai rapidă.

Cât te costă să ajungi de la Cluj pe litoralul românesc cu mașina, avionul sau trenul 1

Cu mașina

Costul pentru combustibil de la Cluj la Constanța este undeva între 800 și 1000 de lei dus întors în funcție de consum.

Un drum fără oprire până la Constanța variază între 8 și 9 ore, în funcție de traseul ales.

Cu trenul

CFR Călători a dat startul programului estival de transport “Trenurile Soarelui”. Turiștii au la dispoziție 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării până la data de 11/12 septembrie 2022, informează hotnews.ro.

Pentru cei care vin din vestul sau nord-vestul țării drumul către Litoral va fi foarte lung. Drumul Satu Mare – Mangalia, 944 km, durează 19 ore, cu plecare la ora 13.20. Târgu Mureș – Constanța durează aproape 12 ore, iar Cluj – Mangalia, între 15 și 17 ore.

Costul unui bilet pentru un adult, la clasa a 2-a, pe ruta Cluj Napoca-Mangalia pornește de la 130 de lei pe călătorie.  Cei care aleg să călătorească la cușetă, vor trebui să scoată din buzunar minim 330 de lei pentru un bilet dus.

Cu avionul

Cea mai rapidă variantă de a ajunge la mare este zborul cu avionul. Zborurile de pe Aeroportul Cluj spre Constanţa vor fi reluate din 20 iunie, iar cursele vor fi operate de compania aeriană Blue Air. Durata călătoriei este de 1 oră şi 5 minute.

Prețul pentru 1 adult, al unui zbor dus-întors de la Cluj la Constanța începe de la 700 de lei, în funcție de perioada aleasă. Costul crește până la 1.000 de lei pentru cei care aleg și bagaj de cală.

Cât costă un mic și o bere la draft pe litoralul românesc

În Mamaia la autoservire dacă mergi poți să plătești de la 30 de lei pe o masă, dar poți ajunge și la 50 de lei de persoană dacă ceri și desert și o băutura.

O bere pleacă de la 15 lei la draft, poate ajunge și la 17 lei, un mic costă 7 lei, iar cea mai ieftină shaorma este 22 de lei, informează antena3.ro.

Șezlongurile pleacă de la 20 de lei încă, dar pot ajunge și la 100 și chiar 150 de lei baldachinul în zona de nord.

În Eforie la autoservire o masă pentru o persoană nu costă mai mult de 35 de lei. Aici berea la draft este 10-12 lei iar o shaorna se cumpără și cu 17 lei.

O cameră în Neptun pornește de la 120 de lei pe noapte la 2 stele fără mic dejun și poate ajunge și la 500 de lei la 4 stele cu demipensiune.

În Eforie tarifele pleacă de la 100 de lei la 2 stele și ajung tot la 500 de lei la 4 stele. În schimb în Eforie exista multe hoteluri de 3 stele cu tarife accesibile între 150 și 220 spre exemplu.

În Mamaia hotelurile de doua stele sunt puține. Majoritatea pleacă de la 3 stele iar aici tarifele pornesc de la 320 de leu pe noapte iar la 4 stele vorbim de la 550 de lei pe noapte.

error: Content is protected !!