(Video) Un bărbat a fost trântit la pământ de un bou la un festival din Cluj

Updated on iunie 13, 2022 Sărbătoarea tradiţională “Împănatul Boului”, o tradiție specifică perioadei solstițiului de vară, s-a desfăşurat, ieri, în localitatea Manăstirea din comuna Mica.

La ediția din acest an, un bărbat a fost aproape de tragedie. Conform tradiţiei respectată an de an, fetele nemăritate au fost puse la încercarea de a stăpâni un bou împodobit cu flori, lăsat liber pe străzi.

(Video) Un bărbat a fost trântit la pământ de un bou la un festival din Cluj 1

Animalul a fost unul mai agitat, lucru simtit si de sateanul care a incercat sa il opreasca, inainte ca acesta sa ajunga la fete. Barbatul a fost trantit la pamant, dar a scapat teafar, informează dejeanul.ro.

An de an, un bou este impodobit de baietii din sat, iar mai apoi lasat pe strada principala, unde cateva fetele nemaritate au sarcina de a-l prinde de coarne. Se spune ca cea care reuseste sa il opreasca, se va casatori anul urmator.

Tot în cadrul acestei sărbători, mai mulţi tineri din sat s-au costumat în diferite personaje şi s-au udat cu găleţi de apă pentru a aduce belşug întregii comunităţi.

error: Content is protected !!