Cluj – Constanța. Au pornit Trenurile Soarelui. Cât durează și cât costă călătoria de la Cluj până la mare

Updated on iunie 12, 2022 40 de trenuri, care pornesc din principalele orașe, printre care și Cluj-Napoca, vor sigura zilnic legături directe cu stațiunile de pe litoralul românesc.

Toate regiunile ţării vor fi conectate în perioada verii cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate de pe litoralul românesc, CFR Călători oferind tuturor posibilitatea de a călători fie cu trenurile directe dinspre Cluj-Napoca, Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați, Buzău, fie prin asigurarea unei conexiuni rapide din București Nord prin intermediul trenurilor care circulă într-un orar cadențat (la 1-2 ore) pe ruta București Nord – Constanța și retur.

Cluj - Constanța. Au pornit Trenurile Soarelui. Cât durează și cât costă călătoria de la Cluj până la mare 1

Cât durează și cât costă călătoria către mare

Potrivit CFR Călători, durata călătoriei pe ruta București – Constanța este în medie de circa 2 ore și 20 minute. De la Cluj-Napoca până la Constanța călătoria durează între 11 și 15 ore, în funcție de trenul/traseul ales, informează Ziua de Cluj.

Biletele la trenurile CFR Călători sunt accesibile tuturor prin gama variată de oferte comerciale. Acestea sunt prezentate în detaliu AICI, la secțiunea Trafic intern/ Oferte și Facilități. Pentru serviciile cuprinse în programul special estival sunt valabile toate facilitățile de călătorie acordate prin actele normative în vigoare.

Tariful pentru o călătorie cu loc rezervat pe ruta București Nord – Constanța la clasa a 2-a, la tren IR este de 59,60 lei, la tren Regio-Expres este 33,20 lei și la tren Regio este 30,30 lei.

Pe ruta Cluj-Napoca – Constanța, la tren IRN, clasa a 2-a, prețul unui bilet este de 136,2 lei.

La aceste tarife se aplică reduceri precum: 5% reducere din tariful de transport la cumpărarea online (de pe site sau aplicație) și de la automatele de vânzări bilete aflate în gările mari; 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea unui bilet cu oferta dus-întors; o reducere de până la 10% din tariful de transport la cumpărarea cu anticipație. Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenții de 50% reducere la călătoria în vagoanele clasa a 2-a.

În perioada programului estival de transport, turiștii aflați pe litoralul românesc au posibilitatea de a călători între stațiunile de pe litoral cu trenurile InterRegio de sezon, la tarif de tren Regio, dacă vor achiziționa biletele de la casele de bilete de pe secția Constanța – Mangalia.

error: Content is protected !!