Mateo Susic: „Am jucat stilul Dan Petrescu şi am câştigat”

Updated on iunie 8, 2022 Reprezentativa României a fost învinsă, marţi seară, în deplasare, cu scorul de 1-0, de selecţionata Bosniei, într-un meci din Grupa a 3-a a Diviziei B din Liga Naţiunilor.

Mateo Susic, titluar în naționala Bosniei, a declarat că s-a simţit ca la antrenament la echipa clujeană, pentru că şi-a întâlnit colegii. El a precizat că victoria a venit după un joc în stilul Dan Petrescu.

Mateo Susic: „Am jucat stilul Dan Petrescu şi am câştigat” 1

„A fost ca la antrenament, cu prietenii de la CFR şi jucători care joacă în România. Când câştigi normal, meriţi. Am meritat. A fost foarte mare ocazie pentru România. Am jucat stilul Dan Petrescu 1-0 şi am câştigat”, a spus Susic, citat de stiripesurse.ro.

Ilie Dumitrescu a descoperit unde s-a făcut diferența în meciul Bosnia – România

Fostul internațional Ilie Dumitrescu a analizat duelul Bosnia – România și consideră că adversarii ”tricolorilor” au fost mult mai pragmatici în fața porții, au marcat la singura șansă clară de gol, în timp ce românii au ratat cu nonșalanță. Acolo a fost cheia partidei în opinia analistului Digi Sport.

”Au fost lucruri pozitive, mai ales cu schimbarea asta de sistem. Am acoperit foarte bine zonele, am fost agresivi, am creat densitate. Eu cred că am controlat prima repriză. Să nu uităm că Pușcaș a scăpat unu la unu cu portarul, nu s-a informat că vine cineva să dubleze la portar și ratează o situație importantă de a marca.

Și repriza a doua am început bine jocul, am avut posesie, fără se ne mai creăm ocazii importante. Apoi a venit acțiunea care a făcut diferența în acest meci. Nici Bosnia nu a avut decât un șut al lui Dzeko în prima repriză. La faza aia, Manea este ușor depășit. Și Niță are o parte de vină. În momentul în care adversarul ajunge în zona de a centra, aproape pe tușă, e foarte greu să-și dea gol de acolo, atunci, dacă te poziționezi puțin mai avansat…

Prin poziționare, cred că putea să gestioneze mai bine faza. Am întâlnit o echipă de nivelul nostru, nu o super forță a Europei. Dacă ai o situație o ocazie sau două… Noi am avut trei. Dzeko nu cred că rata în locul lui Pușcaș.

Eram sigur că dacă vom primi gol, va fi extrem de greu să revenim în joc și pe tabela de marcaj. Este o stare de neîncredere în sânul echipei naționale. La nivel de echipă națională, nu poți să ai 5-6 ocazii pe meci. Acolo s-a scris istoria meciului”, a declarat Ilie Dumitrescu la Digi Sport Special.

error: Content is protected !!