Fructul de 60 de bani care te trezește mai repede decât cafeaua. Cercetătorul clujean Dan Vodnar: ”E o adevărată sursă de energie”

Updated on mai 19, 2022 Cercetătorul Dan Vodnar, specialist în știința alimentelor, spune că un măr ne dă mai multă energie decât o cafea. Se întâmpla asta datorită conținutului bogat în vitamina C, minerale și fibre.

Mărul este o alternativă ieftină, gustoasă și la îndemâna oricui.

Fructul de 60 de bani care te trezește mai repede decât cafeaua. Cercetătorul clujean Dan Vodnar: ”E o adevărată sursă de energie” 1

”Știați că? Un măr oferă mai multă energie decât o cafea?

Băutorii de cafea s-ar putea să conteste această afirmație, însă ea este adevărată. Consumul unui măr este o opțiune pentru a vă reîmprospăta energia. 

Merele au un conținut ridicat de carbohidrați, fibre, vitamina C și minerale, motiv pentru care sunt o adevărată sursă de energie”, spune cercetătorul Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii alimentare, și prorector la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj, citat de Antena3.ro.

Mărul este unul dintre cele mai apreciate fructe, iar la noi în țară se găsesc peste 50 de soiuri. Este și unul dintre cele mai ieftine fructe, iar în piață, prețul unui kilogram pornește de la 3-4 lei, astfel că o bucată poate ajunge la 60 de bani.

Mărul este cunoscut că are o acțiune tonică, diuretică, depurativă și laxativă. De asemenea, el este indicat în astenie, surmenaj, convalescență, anemie.

Fructul mai energizant ca o ceaşcă de cafea este bogat în fibre, “curăţă” toxinele din organism şi ne poate ajuta şi la îmbunătăţirea analizelor de sânge.

error: Content is protected !!