Clujul, destinație de vacanță recomandată în Spania, alături de Sicilia, Grecia, Portugalia și Finlanda

Updated on mai 18, 2022 Clujul, Sibiul și Brașovul au fost incluse în topul destinațiilor turistice din această vară, conform revistei de specialitate Traveler, ediția spaniolă.

”Castelele sale de basm, pajiștile înflorite și o scenă hotelieră dedicată designului trec adesea neobservate printre alte opțiuni, dar reprezintă locul ideal pentru a evada din luna de miere tipică, de exemplu, în căutarea a ceva diferit. Această regiune tradițională agricolă a României continuă să-și păstreze tradițiile cu produse locale și proaspete și este paradisul iubitorilor de mâncare. La Brașov este Pilvax, iar la Sibiu Crama Sibiul Vechi, ambele restaurante care servesc bucătărie tradițională cu porții generoase într-un cadru evocator”, scrie în revistă, potrivit turnulsfatului.ro.

Clujul, destinație de vacanță recomandată în Spania, alături de Sicilia, Grecia, Portugalia și Finlanda 1
(Foto Facebook Visit Cluj)

În Brașov e Castelul Bran, iar în Sibiu sunt lacurile sărate de la Ocna, scriu jurnaliștii spanioli. ”Apoi sunt toate legendele din jurul lui Dracula, inspirație pentru poeți și romancieri de secole. Plimbările prin aceste păduri dese unde încă mai sunt urși și lupi sunt perfecte pentru a te scufunda în aceste povești, vizitând siturile istorice Brașov, Cluj-Napoca și Sibiu (fără a uita de băile sărate). Dacă ai chef de aventură, există patru parcuri naționale și un lac vulcanic, singurul de pe întreg continentul, care te va face să te simți de parcă ai fi pe cealaltă parte a lumii”, se mai relatează în articol.

Se recomandă pentru cazare ”Bethlen Estates” din județul Mureș. ”Este un ansamblu de case transformate dintr-un sat transilvănean odinioară abandonat, lângă casa familiei Bethlen. După o renovare spectaculoasă de către Contele Miklos, este încă administrat de aceeași familie și este un loc ideal pentru a vă bucura de luxul rural”, scrie Traveler.

Alte recomandări pentru europenii care nu vor să părăsească totuși continentul în vacanța de vară sunt Grecia, ”o scenă alimentară și culturală fascinantă, cu elemente importante în arhitectură și modă”, Sicilia, acolo unde ”plimbarea cu Vespa în cuplu va fi foarte îndrăgită, fiind o modalitate incredibil de romantică de a vă apropia de cunoașterea străzilor labirintice din Noto și a tradiției ciocolatei din Modica”, Insula Skye din Scoția, ”cu peisajele imense și muntoase care oferă trasee de drumeții spectaculoase”, ori Lisabona, Portugalia, ”un loc la fel de complex și complicat ca și modelele de plăci care îi împodobesc fațadele”.

error: Content is protected !!